Kuulkaas, nythän kävi niin että se ukon läppäri tosiaan levisi. Eikä siinä kaikki, tänään kaivoin takuukuittia esiin ja mitä siinä seisoikaan? Ostopäivä 28.5.2008 ja takuu voimassa 12kk ostopäivästä, paitsi akun osalta jota taas koskee vain 6kk takuu. Hmmm. Siinä teki mieli himppanen polkea jalkaa ja rähistä muutenkin, olipa onni että juuri samoihin aikoihin oli lähetettävänä neljä lasta ovesta ulos.

Irkku otti ja kaiveli netin ihmeellistä maailmaa lasten lähdettyä ja huomasi päätyneensä Fujitsu Siemensin huollon sivuille. Ei kuin soitto huollon suuntaan ja kas, paitsi että puhelu oli maksuton kunhan antoi tuotteen sarjanumeron, oli toisessa päässä toteamus että takuu on edelleen voimassa, sanoi kuitti mitä sanoi. Eikä siinä edes kaikki, haluaako rouva tuoda läppärin itse vai laitetaanko haku. Että siis.

Kone tullaan noutamaan kotoa lähipäivinä, ehkä jo tänään, huoltoaika saattaa tosin venyä jopa pariin viikkoon riippuen osista, jonoista ja muusta vastaavasta. Silti, uskomatonta. Kannatti uskoa koneita hankkiessa sitä tuttua tietokoneiden huoltopäällikköä joka totesi, että Fujitsu-Siemensin huolto on uskomattoman toimiva juttu verrattuna muutamaan muuhun merkkiin. Jiihaa!

Vaan asiasta kolmanteen, sano. Ukko sai villin idean lauantaina, eli mites olis jos tästä silpaistaisiin ihan kaksin pariksi yöksi johonkin vielä tämän viikon aikana. Öööö. Siis. Mitä, mihin, miten ja oletko huomannut että meillä on kuusi lasta. Osasyy taisikin olla juuri se, että meillä on kuusi lasta. Idea on hautumisasteella, onnistuisihan tuo kuin vettä vaan jos saisimme jonkun aikuisen ihmisen meille pariksi päiväksi touhuamaan.

Spede kun ei ole enää ongelma kunhan poika 15v laittelee tämän nukkumaan ja joku hoitelee aamulla kouluun laittelut porukalle ja hoitaa spedeä muiden ollessa koulussa. Mietinnän asteella tosiaan, kas kun niin, johan me olimme kerran tänä kesänä ja jossain määrin irkkua mietityttää millainen äiti juoksee pariin kertaan kesän aikana omilla lomilla? Lisäongelmaa pukkaa väkisinkin se aikuinen joka täällä viitsisi pari yötä yöpyä ja tuhlata aikaansa olemalla speden henkkoht hoitotäti päivisin.

Kävi näet niin, että idean putkahdettua mieleen kysyimme luonnollisestikin "ehkä"-mahdollisuudella ukon siskoa, sitä jonka kanssa eletään liki kompuksessa muutenkin kesäisin paljon mökillä ollessa. Ukon sisko ei vielä tiennyt, ymmärrettävää kyllä. Tälläkin kun esikoinen aloitti koulun ja juurihan se meidän kaksikko siellä yökyläili viikonloppuna.

Koska kuitenkin lievää loukkaannusta on ollut huomattavissa anopin suunnalta, lähinnä johtuen siitä että sen Hämeenlinnan reissun suunnittelussa anoppia ei edes huomioitu mahdollisena hoitotätinä, kysyin toki tätäkin tyyliin "kiinnostaisiko parin päivän lasten hoitokeikka tyylillä speden kanssa hengailua, lasten kouluunlaittoa ja meillä yöpymistä ilman että täytyy nähdä kuitenkaan speden nukkumaanmeno-stressiä pojan 15v hoitaessa tuon mennen tullen".

Anopillahan on kesäloma käynnissä ja kyllä tämä onkin mennyt kuin ruotaman susi milloin laivalla, milloin terassikierroksella, milloin missäkin kekkereissä. Ja mikä se vastaus sitten taas olikaan, ei kyllä nyt osaa sanoa. Mutta sitä ukon siskoa älkää ainakaan pyytäkö, se kun on kovin väsynyt. Saattaa olla että irkku sai lievän sotatilan aikaan tällä, kas kun irkku ei vain osannut purra kieleensä vaikka olisi tietysti pitänyt. Tämä keskusteluhan käytiin naamakirjan keskusteluissa anopin kanssa ja niin vaan irkun oli ihan pakko todeta että haloo, eiköhän kaikki äidit tuppaa tässä porukassa olemaan välillä himppasen väsyneitä.

Ei voi ymmärtää. Ei vain voi. Miksi tämä anopin vanhin tytär on aina se joka on anopin mielestä erikoisen kovilla, joka on väsynyt, joka tarvitsee apua kaikessa, jota pitää hyysätä, paijata ja passata ja jonka mokiakin vain siloitellaan silloin kun tämä niitä tekee. Aivan toisessa asemassa on kaksi muuta tytärtä, samoin kuin poika eli se irkun ukko. Lapsenlapsetkin on eriarvoisia, tyttären lapsia hoivataan ja passataan kyllä mutta meidän muiden lapsia ei ehditä millään oikein missään tilanteessa. Paitsi jos et kysy, vaan hankit jonkun muun katsomaan, sen perään kyllä ilmoitetaan että olisinhan minäkin. Hmph.

Arvasitte oikein, anoppi ei kuulu irkun top-10 listalle, en ole koskaan jaksanut ihmisiä jotka ei tiedä varmaksi yhtään mitään ennen kuin siihen tapahtumaan on tunti aikaa enkä jaksa jahkailua. Joten katsellaan lähdemmekö edes, toisaaltahan tuo olisi pirun kivaa mutta toisaalta. Siihen menee rahaa ja aikaa, ja jotenkin se kahdesti samana kesänä lomailu kuulostaa irkusta erittäin kyseenalaiselta.

Ja nyt irkku siirtyy leipomaan ja kokkaamaan, kas kun äitilöinnin osiksi luen nekin. Se on moro ja jatkakaa mukavaa maanantaita!