Onpa ollut taas mukava päivä, näitä lisää niin odotuskin sujuu kuin tanssi vain. Aamupäivällä entrailin tenavat, siis kaksi pienintä virvontareissulle eli tässäpä tämä noita-akka ja noita-akan seuralainen "suojelija" supermies.

487623.jpg

Sillä välin kun nämä kaksi hääräsivät isoveikan opastuksella virpomassa, ukko ja minä suunnattiin Kuljun Kartanoon viime hetken laskettelu/mökkireissuostoksille eli poika 10v tarvitsi uudet ulkohousut ja tietysti jotain syötävääkin piti mökille ostaa. Eli "läskiä", lihiksiä, nakkeja, leipää ja muita tykötarpeita. Itse repäisin totaalisesti ja ostin itselleni illaksi kaksi alkoholitonta siideriä saunajuomiksi.

Ukko suuntasi auton nokan mökkiä kohti iltapäivällä, minä jäin "lehdellä soittelemaan", siis haravaan nojailemaan pihaan. No en nyt sentään nojaillut, ruopsutin siinä saunan lämmityksen ohessa kukkapenkit haravalla ja ruusupuskien juuret, sieltä näyttikin krookukset nostaneen jo lehtiä esiin. Kukkapenkissäkin oli alkuja jo näkyvissä. Kyllä kevät on aina yhtä ihanaa aikaa.

Ja tässä sitä nyt istutaan saunanraikkaina ja -puhtaina, irkku ja kaksi pienintä tenavaa. Virvontapalkat on takavarikoitu loppupäiväksi (kamalan määrän saivat, kymmenen litran ämpärillisen pääsääntöisesti suklaata) prinsessan maattua aiemmin lattialla ja valiteltua pahaa oloa, persikkaviipaleita on kumpaisellakin lautasella nokan alla ja subbari juniori viihdyttää väsyneitä saunojia.

Ukko soitteli jo mökiltä, hyvin olivat päässeet perille, tie tosin taas ajettu aika sohjoksi, kiitos naapurimökin puiden ajon eli onneksi lähtivät Volvolla eikä Opelilla, sillä olisi kuulemma saanut jonkin aikaa hilata jyrkkää mäkeä ylös alas jos sittenkään olisi perille päässyt. Olivat onneksi säästyneet kovimmalta jäiden hakkaamiselta, sen verran oli ranta jo sulanut, että muutamalla iskulla olivat saaneet saunavesisaavin mentävän aukon laiturin kupeeseen.

Irkku itse on kuin märkä rätti saunan jäljiltä eli alkuperäinen suunnitelmani tänään-istun-illalla-herkkujen-ääressä-kun-saan-pienet-nukkumaan taitaa muuttua silkaksi tyynyn halailuksi itselläkin kunhan kello sen yhdeksän tavoittaa. Kamalaa, nukkuisin varmaan vaikka päivät läpeensä jos saisin. Ja nyt, hetkeksi töllön ääreen.