Kävin Marien sivuilla varkaissa eli kaivelemassa Marien fiksaileman sokerimassaohjeen. Kopsaan ohjeen kokonaisuudessaan tänne kun olen niin hiivatin hätäinen käänteissäni ja näin ollen on enemmän kuin todennäköistä että kärsin ja melttoan itsekseni huomenaamulla kun lähden kauppareissuun enkä muistakaan mistä kohtaa Marien blogia tämän kaivoin.

Tällä massalla pystyy muotoilemaan kaikenlaista, aikaa on noin 15-20 minuuttia ennenkuin massa kuivuu niin että alkaa murtua. Hieman lisäaikaa saa kun sekoittaa hieman jo kuivahtaneen massan joukkoon pisaran vettä tai ruokaöljyä. Tällä massalla olen tehnyt esim kuviomuoteilla hahmoja: joutsenia, lehtiä, kukkia (esim liljoja, ruusuja, kalloja...), nalleja, Olen myös muotoillut käsin joutsenen ilman muottia. Tätä kannattaa kokeilla jos on kiinnostunut koristeluista. Minä ainakin innostuin aivan mielettömästi. Massa kovettuu noin 30-50 minuutissa käsiteltävän kovaksi ja muutaman tunnin kuluuttua massa on kovaa. Rakenne on myös miellyttävää käsitellä, pehmeetä ja kevyttä. Sokeriahan se onkin pääasiassa.

Muotoiltava sokerimassa

5 rkl vettä

12,5 g liivatejauhetta ( 4 tl )

2 rkl nestemäistä glukoosia (rakettiglukoosia saa apteekista, käytä 2 annospussia yhteen taikinaan)

1 tl glyseriiniä

500g tomusokeria

Kaulintaan tomusokeria tai maissitärkkelystä

elintarvikevärejä

Laita kylmä vesi pieneen kuumuutta kestävään kulhoon. Ripottele liivatejauhe pinnalle ja anna seisoa noin 5minuuttia.  laita vettä kattilanpohjalle pari centtiä. Kuumenna kiehuvan kuumaksi. Nosta liedeltä. Laske liivatevesikulho kuumaan veteen ja sekoita kunnes neste on kirkasta ja liivatejauhe on liuennut. Nosta kulho pois kuumasta vesikattilasta. Anna jäähtyä minuutin verran. Lisää nestemäinen glukoosi ja sekoita. Anna jäähtyä vielä 2minuuttia lisää glyseriini. Sihtaa tomusokeri isoon kulhoon. Kaada liivateglukoosiliuos joukkoon. Sekoita puulusikalla. Jos massa näyttää vetiseltä,lisää tomusokeria hieman. Sihtaa hieman tomusokeria tai maissitärkkelystä leivinpaperille. Kaada sokerimassa alustalle ja alusta massaa pari minuuttia leivän tavoin. Jos massa tuntuu tahmealta ja tarttuu käsiin, sihtaa joukkoon lisää tomusokeria ja vaivaa kunne smassa on sileetä ja pehmeetä eikä enää tahmaa. Kiedo massa välittömästi vähintään kaksinkertaisen kelmun sisään, tiiviisti. Jos kääreeseen jää ilmaa, massa alkaa kovettua. Voit värjätä massan jo valmistusvaiheessa tai sitä mukaa kun käytät sitä.  Värjäämiseen sopii kaikki saatavilla olevat elintarvikevärit. Säilytä huolellisesti kelmuun käärittynä ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon

Käyttäessäsi massaa, ota tarvitsemasi pala ja kääri loput takaisin kelmun sisään. Voit halutessasi hieroa tilkan ruokaöljyä käsiisi ennen massan työstämistä. Vaivaa taikina pehmeäksi ja sileäksi tomusokerin avulla. Kauli levyksi ja ota kuviomuoteilla kuvioita tai paina silikonimuottiin, tai muotoile haluamaasi muotoon. Laita kovettumaan tukea vasten. Kun kuvio tai hahmo on kovettunut, voit maalata lisää yksityiskohtia elintarvikeväreillä.

Käytä koristeena kakkujen ja jälkiruokaannoksien päällä.

Esitänkin nyt sitten samantien kysymyksen tästä massasta teille jotka olette itse massaa tehneet. Kaivelin näet apteekin sivut läpi tänään siinä samalla kun kaivelin erinäisiä blogeja löytääkseni sokerimassaohjeita ja kas, lähes kaikissa ohjeissa puhutaan RakettiGlukoosista. Apteekin sivuilta en moista löytänyt, sen sijaan löysin googlettamalla diabetessivustolta keskustelun jossa kiroiltiin kyseisen aineen poistumista valikoimista.

Elikäs, käykö tahän glukoosi kuin glukoosi? Löysin näet, sieltä apteekin sivuilta tietty, paria eri laatua glukooseja ja kumpainenkin laatu on makuglukoosia. Toisessa versiossa oli tosin makuvaihtoehtoja enemmänkin tyrkyllä, toista versiota ei ollut kuin sitä yhtä ja samaa. Eli vaihtoehtoina olisi Glucobooster joka on ensinnäkin geeliä ja toiseksi vadelmanmakuista ja toinen vaihtoehto olisi sitten Siripiri jossa makujakin on useampia.

Vai onko tämä nainen nyt vain yksinkertaisesti aivan kujalla? Neuvoja vastaanotetaan!