Jumankekkulit! Spede pitää köyttää, niin se on. Ainakin siksi aikaa kun irkku häärää köökissä. Eilen irkku väänsi vauhdilla illalla tenaville pannaria iltapalaksi. Muutenkin tuntui että eilinen meni siivillä ja jotenkin siihen siivillä menoon passasi sekin, että uunin lämppärivalo naksahti suorastaan julmetun nopeasti pois päältä. Joten ei kun pannari uuniin ja MITVIT! Spede, mokomakin pieni kerubi, eikö tuo ollut vääntänyt uunin sataselle sen kahdensadan sijaan jonka irkku sinne oli säätänyt.

Sanon mä, toivotonta! Spede on keksinyt myös muita oivia keittiöleikkejä, yksi näistä on "piilota lusikka". Monikkomuoto lienee oikeampi. Irkku ihmetteli kovin kun suunnilleen kaikki lusikat oli kadonneet laatikosta. Tenavat, pirun teinit, varmaan taas roudanneet kaikki mahdolliset astiat köökistä yläkertaan, totesi irkku ja ihmetteli miten lautasia silti oli kaapissa reippaasti.

Koska irkku on sählääjä parhaasta päästä, ollut ainakin viime aikoina, ei irkku siihen joutanut sen paremmin perehtymään. Perunasäkki kainaloon ja kippaamaan loput potut lavuaariin kuorimista varten. MITVIT! Paitsi potuista, lavuaari täyttyi myös lusikoista. Just! Olipa joukossa pari pikkuautoakin, pojan kadonnut hanska ja muuta vastaavaa sälää.

Eilen irkku kaivoi myös pyykkikorista loppuja vaatekappaleita koneeseen. Kappas, selvisi kadonneiden tampponienkin arvoitus. Siellähän ne, vaatteiden seassa. Onneksi irkku huomasi kyseiset kapineet ennen kuin käynnisti koneen, muuten tyhjentäessä olisi saattanut muutama per... lentää. Tietokoneen subwooferikin oli syönyt paperia ja pikkuauton.

Kummallista. Patterin takuset tursuaa milloin mitäkin kapinetta, ne irkku on jo tottunut kurkkaamaan ensimmäisenä jos jotain on kateissa, mutta tämä pyykkikori, perunasäkki ja subwoofer on kyllä uusia keksintöjä. Mielenkiinnolla jään odottamaan mistä seuraavaksi löytyy ihmeellisiä yllätyksiä. Pikkunäpit on sitten kivat!