Tästä se kuulkaa lähtee! Spedellä on tarhaelämää jäljellä kaksi päivää, tänään ja vielä huomenna ja se on siinä sitten tältä erää. Syksyllä lapsi siirtyy lähitarhaan ja kyllä se kuulkaa on pakko sanoa että a. menipä tämä rupeama nopeasti ja b. olipa se kertakaikkisen helppoa. Siis speden tarhauttaminen. Vielä kun tietäisi kiittääkö tässä itseään, tätejä vai sittenkin ihan spedeä itseään, tarhaan sopeutumisessa kun tämä on ollut ilmiömäinen paitsi minun, myös tarhatätejen mielestä.

Minulla taas on muutama hassu työpäivä tähteenä. Sitten se alkaa, pitkä, ja toivottavasti, kuuma kesä. Nämä meidän kelit ei nyt toistaiseksi ihan suosi, tässä sitä poukitaan villasukissa pitkin pirttiä. Pitkikset on sentään saaneet jatkaa elämäänsä kesäteloilla vaatehuoneessa mutta pakko kai se on myöntää että ajoittain ne ovat hotsittaneet viime päivinä. Aivan kuin syksy olisi! Märkää, tuulista ja kylmää, hyi! Toivottavasti sääennusteet on oikeassa ja ilma tosiaan paranee ihan näinä päivinä.

Tämä keli kun ei ole mikään maailman paras prinsessan leirikouluakaan ajatellen. Joka alkaa muuten tänään. Ja jonka vuoksi prinsessa päätyi ratkaisuun jossa tämä siirtyi kasseineen päivineen yöpymään kaverilleen josta kaverin mummu sitten kuskaa heidät päivällä koululle. Hmmm... Toivottavasti tämä ei nyt potkaise takaisin, prinsessan silmät kun saatiin viimein suht hyvään kuosiin ja kaverilla on kissa ja valitettavasti prinsessa on allergisoitunut moisille eläimille todella tehokkaasti tämän kevään aikana.

Joka on sinänsä aika koomista sillä junnun kohdalla allergiat on helpottaneet. Ei tukkeumia vaikka kuinka koivu kukkiikin ja omenaa on syöty elämänriemua täynnä. Se koivuallergiakin on nyt hypännyt prinsessalle, torstaina neiti istui kotvan nurmikolla ja keräsi voikukkia kimpuksi ja kuka arvaa mitä sitten tapahtui? Niinpä niin, silmiä alkoi kutittaa. Sisälle siirtymisen jälkeen äiti kehotti huuhtomaan niitä haalealla vedellä mutta liian myöhään.

Illalla televisioa koetti seurata umpeen muurautunein silmin neiti 10, kohta 11v. Nenäkin oli aivan tukossa. Silmiä kutitti. Itkettihän se. Perjantaiaamuna tilanne ei ollut juurikaan parempi, silmät oli sentään himppasen päässeet jo raottumaan mutta niiden pienten viirujen alta näkyikin sitten kirkuvan punaiset silmämunat. Voi apua! Minä määräsin lapsen jäämään kotiin päiväksi ja ukon palattua töistä lähetin tämän apteekkiin ostoksille.

Tälle viikolle saimme siis vielä yhden lisähomman, prinsessalle täytyy pyytää reseptit sekä silmätippoihin, nenäsuihkeeseen että allergialääkkeeseen. Junnun allergialääke kun ei ollut se paras vaihtoehto prinsessalle ja lääkkeitähän ei saa maasta viedä ilman reseptejä. Voi huoh sanon mä! Toisaalta, tälle viikolle on myös eurooppalaisten kelakorttejen hakua, mikäli ne nyt enää ehtii edes, samoin kuin matkavakuutuksen hankkimista, matkalaukun lainailua, uikkareiden ostoa jne jne. Huomasinko mainita että samaan aikaan kärräämme kaattikselle kamaa, ukko haki eilen kärryn lainaan täksi viikoksi...

Tälle viikolle osuu muuten myös yksi kappale juhlapäiviä. Prinsessa täyttää vuosia lauantaina. Kyllä, kevätjuhlapäivänä, kuinkas muutenkaan. Olen muutamaan kertaan naureskellut itselleni ja sikiämiselleni; muutaman kerran koulujen alku on osunut samalle päivälle speden synttäreiden kanssa ja prinsessan synttäripäivälle osuu puolestaan aika usein kevätjuhlat. Onkohan kyseessä kenties kohtalon sormen osoittelu tyyliin "kouluvuoden mukaan pitää sinun elävän..."

Niin, jos kohta prinsessa lähti eilen yökyläilemään kaverilleen niin ei siinä suinkaan ollut kaikki. Ehei, junnun kohdalla sain iltasella puhelun että josko tämä jääkin yöksi mummulle. Että jos passaa. Mikäs siinä, onpahan rauhallista. Samoihin hötäköihin teini laittoi viestiä ilmoittaen jäävänsä poikaystävälleen yöksi eikä aikaakaan kun poika 16v soitti ja kertoi siirtyvänsä yöpymään isälleen. Speden ja pojan 14v voimin vietimme iltaa television äärellä, spede tosin tuupattiin nukkumaan kahdeksalta.

Pientä luksusta järkätäkseni komensin pojan 14v autoon ja ajelin tämän kanssa käymään Subwayssa iltapalan noudossa. Kanateriyaki on muuten aika hyvää. Tänään onkin sitten pojan 16v ja teinin viimeinen koulupäivä, tosin teini ei koululle joudu menemään. Poika 16v puolestaan joutuu eli toivoa sopii että isä muistaa tämän tuuppia ovesta ulos hyvissä ajoin.

Huomenna heillä on kevätjuhlat ja poika 16v aikoo kaiketi lähteä isälleen kotvaseksi, toiveissa kun on että tämä saisi hetkosen painettua töitä ennen reissua ja kenties jopa tienattua muutaman euron matkakassaan itselleen. Saapa nähdä. Minä olen puolestani tutkaillut Unkarin hintatasoa ja todennut sen olevan törkeän edullinen ruoan osalta. Muutamalla kympillä syö jo kummasti ravintolassa ja se on hienoa se, ehkäpä kiikutan lauman kerran jos eräänkin paikalliseen ruokaravintolaan syömään ja säästän itseäni keittiöosastolta.

Taidanpa siirtyä vielä kotvaksi aamulehden pariin, tänä aamuna on luvassa pitkällinen palaveri ohjaajien kesken viime viikon tapahtumien vuoksi. Luulenpa että tiedossa on myös rehtorin pyörähtelyä palaverissa, aikamoisen härdellinhän yhden avustajan yllättävä häipyminen sai aikaan. Se on siis moro ja viettäkää oikein kivakivamaanantai, minä tulen pyrkimään samaan!