Tiedän! Olin ulkona kuin lumiukko kun kuulin. Ja vielä enemmän paitsi ulkona, myös kauhuissani olin, kun poika totesi soijien olevan kasseissa. Vai oliko se nyt kassien soijassa. No kuitenkin. Pojalla ei silti näyttänyt olevan niitä mukanaan. Kasseja siis, kun tämä tuli koulusta. Hyvin pian minulle, äidille vuosimallia eDs (ennen Dinosauruksia), selvennettiin että ne kassit on housuissa. Siis ymmärtääkö muumiomallin äiti. Kassit? Juunou, ne "kassit".

Ja sitten vasta kauhuissani olinkin. Joku ruojake on heittänyt poikani sukukalleuksiin soijaa! Eihän sellainen nyt sovi! Irkun kultamurusen kasseille, joista sikisee sitten joskus, mikäli pojan pikkupoikavuosien puheita on uskominen, 21 (kaksikymmentäyksi) pientä perillistä mummunsa, tämän tässä kököttävän muumion, iloksi. Kumma juttu, housuissa ei näkynyt mitään soijaläikkiä mutta ei kai poika nyt lämpimikseen äidille sanoisi että soijat on kasseissa. Vai oliko se nyt kassit soijassa.

Koska irkku on aiemmin menettänyt kasvonsa kertaa miljoona pojan silmissä mitä näihin nykyilmauksiin tulee, päätin olla puuttumatta soijaepisodiin sen kummemmin. Vaikka tuo kamalalta kuulostikin ja saattoi olla vaikka kivuliasta. Enhän minä nyt todellakaan halua että poika, kohta 15v, väittää että irkku on valehdellut tälle tämän ollessa pieni poika.

Sillä enhän minä valehdellut, se on kuulkaa totisinta totta että dinosauruksia ei ollut enää silloin kun irkku oli pieni. Okei, mikroaaltouuneja ei ollut, joka oli tuolloin 5v pojan mielestä kamala asia koska sehän tarkoitti sitä että me sen ajan lapset emme saaneet ruokaa. Vähintään yhtä kamalana poika piti sitä, että televisiossa ei ollut värejä.

Mutta niin se vaan on, että minkä irkku luonnolleen mahtaa. Siinä ruokapöydässä irkun oli pakko kysyä pojalta oliko ne kassit sitten oikein kipeätkin sen soijan takia. Kun pullollahan sitä vissiin oli nakattu kun ei roiskeita housuilla näkynyt. Läheltä piti ettei pojalla mennyt lihasopat väärään kurkkuun. "Voi äiti, siis ne on ihan HIKISET". Aha. Selvä. Muistakaapa muutkin teini-ikää lähenevien poikien vanhemmat, soija ei tarkoita aina välttämättä sitä maustesoosia. Eikä kassit kauppakasseja. Kyseessä saattaa olla, meille keski-ikäisille sopivammin sanottuna, hikisten pallien oireyhtymä.

Menen tutkimaan josko sittenkin löytäisin jostain lapsuusaarteideni joukosta dinosauruksen munan tahi jopa kaksi. Se on moro!