Poika 18v pääsee ajamaan inssiajon. Saapa nähdä kuinka käy, uskallan veikata että ajo menee heittämällä läpi. Poikahan täytti jo reilu viikko sitten niitä vuosia ja olisi päässyt jo viime maanantaina ajamaan inssin iltapäivällä jos kaikki olisi mennyt kuten oli pitänyt. No, eipä mennyt, koulun opettaja kun oli sählännyt jotain pojan papereiden kanssa ja aamuksi varatut kirjalliset jäikin puuttuvien lippusten vuoksi suorittamatta.

Kirjallisiin poika pääsi sentään jo vielä samana päivänä mutta vasta puolen päivän aikaan ja eiköhän tälle iltapäiväksi varattu, ja papereiden kadoksissa olon vuoksi peruttu, inssiaika oltu ehditty antaa jo jollekin muulle. No, ihmeen kärsivällisesti poika on osannut odotella tätä päivää. Veikkaanpa että nyt tällä on maha täynnä perhosia sillä tokihan tuo eilen soitteli kysyäkseen muistaako äiti mikä päivä mahtaa olla edessä.

Itselleni tämä päivä on lähinnä SE päivä jolloin imuroin juhannuksen pois torpasta. Tai eihän se juhannus täällä torpassa ole ollut mutta kummasti sitä roskaa ja moskaa kertyy lattioille heti kun olet pari päivää imuria viskaamatta. Ruokaakin pitäisi kaiketi kehitellä iltapäiväksi sillä ukko on aamussa. Onneksi tämä on ukon viimeinen työviikko ennen kesäloma, jes! Vaan jaa kuulkaa, siirrynpä nyt vielä kotvaksi aamu-uutisten pariin, tänään olisi ihan kiva ehtiä käydä kirjastossakin sillä viime viikolla lainaamani Vuoriset taitaa loppua käsiin.

Se on moro ja viettäkää oikein kivakivamaantai!