Pakko todeta näin! Ja ihan vain varmistaakseni tämän aamurauhan nousinkin jo viideltä. Kyllä, kyseessä lienee jonkinasteinen nuppivika, kuten ukko asian ilmaisee. Mutta ennemmin lievä nuppivika kuin totaaliketutus.

Perin merkillisen vaivan olen saanut hankittua. Sunnuntaina päivällä tuntui nenänvarsi kipeältä, aivan kuin joku olisi kolauttanut siihen. Maanantaina kipu oli vielä kovempi ja jotenkin ajattelin, että siihen olisi tulossa finni. Kyllä, suklaata on syöty viime aikoina kohtuullisen reippaasti. Eilen koski vielä hieman enemmän, eikä kipu ollut enää ainoastaan kosketuskipua. Iltapäivällä iski päänsärkykin, mistä lie tuli.

Iltaa kohti pääkipu vain yltyi, iltapalaa penskoille tarjoillessa teki silmien liikuttaminen kipeää. Ei ole vanhaksi tulemista ei, niin sen on pakko olla. Tänä aamuna pää ei ole kipiä mutta nenänvarsi on edelleen samassa kunnossa kuin eilen. Hieman tässä koettanut kuulostella mikä ongelman ydin on ja onko tässä peräti aiheellista lääkäriä treffata. Minulla oli reilu kymmenne vuotta sitten otsaontelotulehdus ja siinä pää oli todella kipeä mutta jotenkin en nyt yhdistä tätä kipua siihen.

Olisiko siihen vaan tulossa finni? Ja pääkipu oma lukunsa, migreeni kenties? Kun en tiedä enkä sinne lääkäriinkään millään viitsisi mennä. Mikähän siinäkin on, että lapsia kyllä kiikuttaa lekuriin mutta itse ei sinne millään jaksaisi mennä. Laiskuutta, totaalisen täydellistä laiskuutta, sitä se on. Vaikka toisaalta, enpä siellä lääkärissä ole kertaakaan käynyt ilman että lääkäri jotain vikaa on löytänyt.

Olen muuten mielenkiinnolla seurannut tätä ammattiliittojen ja hallituksen välistä vääntöä eläkeiän nostamisesta. Kieltämättä ymmärrän jollain tavalla hallituksenkin pointin ja silti juttu menee yli hilseen. Kaikki jotka vähänkin on siirrettävissä eläkkeelle sinne myös siirretään monesta firmasta tällä hetkellä. Ja samaan aikaan mietitään miten ihmiset saadaan pysymään pidempään työelämässä mukana.

Jokin tässä yhtälössä ei toimi. Monella alalla työkyky ei pysy yllä edes tämän hetken eläkeikään asti. Hoitoalalla ihmiset vedetään piippuun, paikat hajoaa, sairaslomamäärät kasvaa kasvamistaan. Teollisuudessa yksi mies tekee viiden miehen työt. Ja samaan aikaan mietitään pitäisikö eläkeikää nostaa, kunhan ensin saadaan vanhat kokeneet työntekijät pois jaloista. Samaan aikaan kun tilalle ei voida ottaa ketään koska työkokemusta on oltava. Jota taas ei saa, koska mihinkään ei pääse töihin ilman työkokemusta.

Merkillistä. Kertakaikkiaan. Taidan hakea lisää kahvia. Viettäkää lupsakka keskiviikko!