Teini on onnellisesti muutettu uuteen kotiin. Ihanaa! Vaan oli siinä aikamoiset touhut, siinä teinin muutossa. Päivän aloitin tosin, silloin kukonlaulun aikaan himpan neljän jälkeen, paitsi päivittämällä blogini niin myös kirjoittamalla lakiesseetä loppukuosiin. Tuli siinä samalla kirjoitettua lopulliseen muotoonsa työympäristöesseekin ja se odottaa nyt palautustaan, lakiessee on tarkistuslukua vaille valmis. Jes! 

Teini hiippaili avaimineen päivineen paikalle yhdentoista jäljestä ja antoi, tietysti, äidille yhden avaimista. Minä touhasin ruoan valmiiksi ja syötyäni lähdimme ukon ja teinin kanssa katsastamaan tämän uutta asuntoa. Oi että mutta se on ihan oikeasti ihana! Teinin onni ettei sitä asuntoa syksyllä vielä saanut vuokrafirmalta vaan se veny tähän asti, nyt neidillä on sitten juuri rempattu asunto missä asua. 

On vaaleat laminaattilattiat, vaaleat tapetit, tuliterä hella ja jääkaappipakastin ja uusitut kaapistot keittiössä. Tilavalta se huusholli tuntui vaikka neliöitä ei olekaan kuin 30. Aivan mahdottoman sievä huusholli. Ukon kanssa katsastimme tilat ja teini jäi asunnolleen kaappeja ja seiniä pyyhkimään, minä lähdin ukon kanssa piipahtamaan kotona sillä ukon tuoma lamppu kaipasikin liitintä käydäkseen.

Liitin kuntoon ja kas, minä painelin jo kotvan päästä takaisin lamppu kainalossa. Adoptiolapsi oli onneksi saapunut teinin seuraksi paikalle ja tämä sai kunnian asentaa lampun kattoon, minulta puuttui kriittinen viisi senttiä vaikka kuinka tuolilta koetin kurotella. Siinä samalla mittailin ikkunat ja keittiön lusikkalaatikon ja siirryin vielä uudemman kerran sujuvasti kotopäähän, eksä kun oli tulossa muuttotouhuihin pakettiauton kanssa vasta neljän kanttiin.

Hain speden tarhasta, keittelin kahvit, ruokin tenavat ja viimein kellokin näytti sitä aikaa jolloin eksä oli kokolailla valmiina teinin mansen huushollilla lastaamaan television ja sängyn auton perään. Minä siirryin kotvan kuluttua pojan 15v kanssa teinin uudelle pirtille ja kumpainenkin isommista pojista tyhjensi isänsä kanssa tavarat pakusta jonka jälkeen nämä pyörähti pikana noutamassa sohvan ja tv-tason meidän saunakamariltamme. 

Me järkkäilimme tavaroita paikalleen, ripustin olkkarin ikkunaan verhot ja kun viimeisetkin oli saatu sisälle minä keitin muuttokahvit teinin uudessa keittiössä. Hyvinkin siinä tunti meni turistessa, eksä otti valokuvia teinin uudesta huushollista ja himpan ennen seiskaa päästimme teinin ja adoptiolapsen lähtöpuuhiin. Nämä näet lähtivät hakemaan imuria siskoltani, siinä turisemisen lomassa kun muistui yhtäkkiä mieleeni että siskohan osti juuri uuden imurin itselleen.

Teinillä puolestaan oli imurin mentävä aukko joten jes, kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tänään lähdenkin teinin kanssa nyt aamusta ostoksille, menemme hakemaan muutaman tosi tähdellisen jutun jotka kirjasimme eilen puutelistaan. Kynnysmatto eteiseen, matto naulakon alle, aterinlävikkö tiskipöydälle ja aterinkori laatikkoon sekä muutama verhonipsu on listalla. Niin ja tietysti myös muutama muu kapine kuten tiskiharja, tiskiaine ja täytettä jääkaappiin. Mikä onni että teinillä on tosiaan jääkaappipakastin sillä se helpottaa kummasti ruokapuolta. 

Vaan kuulkaa, aika on nyt jotenkin livahtanut jonnekin eli en ehdi enempää höpöttelemään vaikka kerrottavaa olisikin joten ei auta, toivotan kaikille oikein kivakivaa perjantaita ja se on moro!