Taas olisi virtaa kuin pienessä kylässä. Merkillinen on vaikutus auringolla, harmaina sadepäivinä saa toki paljon aikaiseksi kaikkea mutta ensin joutuu pökkimään ja tökkimään itseään. Aurinkopäivinä taas tuntuu että aamusta asti on kuin sähköjänis joka vain etsii kohdetta mihin kätensä upottaa. Ilmanko minulle ei talvi sovi, syksy vielä vähemmän.

Mitä todennäköisimmin kuollut siili tienvarressa on toinen meidän pihamme pikkusiileistä. Voi kenkku. Tiedän, että välillä eläimiä jää vahingossa autojen alle, mutta tiedän myös että on olemassa niitä ihmisiä joiden mielestä autolla eläimen päälle ajaminen on suorastaan hauskaa ja taitolaji. Toivottavasti meidän siilimme jäi vahingossa alle, jotenkin se tuntuu paremmalta kuin se, että joku olisi muuten vaan pösäyttänyt päälle.

Aamun uutisiin kuuluu myös Uma Aaltosen kuolema. Tämä oli sellainen uutinen jota en olisi vielä vuosiin tahtonut nähdä. Olen aina ihaillut suuresti Uman tapaa elää ja olla. Jotenkin tuntuu että viimeisten kuukausien aikana on kuollut merkillisen paljon taas julkisuuden henkilöitä. Vai haravoiko sitä vain tarkemmin ne kuolinuutiset tällä hetkellä, mene ja tiedä.

Pojan 15v rippijuhlakuviot on edelleen auki. Näin ollen julistan pitäväni juhlat kotona, oli mikä oli. Tänään aloittelen valmistelut ja se on siinä, valitusoikeutta ei ole. Tarjoilu tuottaa edelleen päänvaivaa, keikun kahden vaiheilla nakkaanko tarjolle lohi- ja lihasoppaa sekä kahvipöydän vaiko sittenkin voileipäkakkuja ja salaatteja sekä sen kahvipöydän. Vaikeaa on tämä päättäminen.

Muilta osin huushollissamme ei olekaan tapahtunut mitään ihmeellistä joten kiskaisenpa tähän väliin lapsikatsauksen. Poika 15v skootteroi pitkin kyliä ja on yhtälainen hyväntuulinen säkäpetteri kuin aina. Vai miten pitäisi kutsua poikaa joka kuukausi pari sitten voitti pelikoneesta 100 euroa? Kahden euron panoksella? Tosin siihen vaadittiin kaksi eri pelikonetta ja pohjalle muutaman euron voitto. Tai joka voitti perjantaina nettipokerissa 150 euroa? Kahden euron alkupanoksella? Eikä nämä ole suinkaan ainoat voitot mitä hän on napsinut, tuntuu että tuo voittaa liki aina kun rahasta pelaa.

Tämä onkin yksi irkun suuria huolenaiheita, pelko siitä että pojasta tulee peliriippuvainen. Mutta millä pidät pojan pois pelien parista jos et tämän kanssa ole 24/7? Poika 12v on muuttunut äitin mussusesta pieneksi kärttykasaksi. Kasvua sekin, mutta rasittavaa kasvua, olenkin miettinyt pyrkiikö tuo tuolla keinoin saada minut kiukuspäissäni komentamaan hänet isälleen asumaan. Ei tule onnistumaan.

Prinsessa on prinsessa. Äiti on ihana ja äiti on tyhmä. Ja ihana. Ja tyhmä ja hän kyllä muuttaa mummulle, niin se on! Junnu, hmm. Junnu on kasvamassa irti äidistä. Ja vaikeaahan se on. Itkua, syliä, mutinaa ja silti pääsääntöisesti naurua ja iloa. Junnu on ollut aina meidän perheemme iloisin ja positiivisin ihminen, olen monesti miettinyt liittyykö se jotenkin siihen sairastelun määrään. Elämänasenne on kohdallaan, mikään ei voi olla liian kamalaa. Astma on tällä hetkellä taas huonossa kuosissa, osasyynä siihen on lenssu joka tietysti pesiytyi myös junnuun.

Spede taas. Luupää, jästipää, kärttypakkaus joka tahtoo koko maailman kulkevan kuten hän haluaa. Ja joka INHOAA äitiä ihan sataa AINA jos äiti kieltää, komentaa tai estää. Isiä ei niin inhotakaan, ehei, vaikka isi kuinka kieltäisi. Loukkaannutaan toki, mutta raivarit saadaan lattialla, takomalla omaa nuppiaan lattiaan, äidin kohdalla sitä nuppia hakataan äitiin ja koetetaan purra. Merkillinen tenava.

Ja teini. Pahimmat hormonimyrskyt taitaa olla ohi, teinistä on kasvamassa hyvää kyytiä tasapainoinen vaikkakin herkkä nainen. Vastuuntunnossa löytyy, kuten poika 15vlläkin silloin jos on kyse pienemmistä sisaruksista. Teiniltä tosin löytyy sitä vastuuntuntoa myös omista tekemisistään ja olemisistaan. Välillä pää on pilvissä mutta jalat onneksi maassa. Mielenkiintoinen lapsikatras sanoisin.

Loppuun vielä idolitiedotus. Speden ehdoton idoli on poika 15v. Isoveli ei pääse ilman itkua edes ovesta ulos, saati vessaan, spede on liimautunut tähän kuin takiainen tämän ollessa kotona. Se aika kun poika 15v ei ole kotona leikitään prinsessan barbin skootterilla, ajaahan poika 15vkin skootterilla, tai ammutaan ketä milloinkin ja millä milloinkin, pelaahan poika 15v spede sylissään Cssää. Hassua.

Ja nyt päätän raporttini tähän ja siirryn kotitöiden pariin. Viettäkää mukava tiistai ja se on moro!