Ihanaa! Ja heti on energiaa potenssiin sata kun taivas on kauniin sininen, maisema kylpee valossa ja no joo, talojen katot on valkoiset yöhallan jäljiltä. Onneksi tuo pari astetta pakkasta katoaa kankkulan kaivoon ihan justaansa näillä sekunteilla tai ainakin minuuteilla. Tässähän voisi vaikka oikein innostua ja kuurata alakerran lattiat ja mikä jottei myös ikkunat. Tai sitten ei, jos ilma lämpenee reippaahkosti niin kuka sitä malttaa sisällä olla etenkin kun spede on tosiaan kuosissa. Hmmm.

Se on muuten ehdottomasti maailman typerin työaika tuo 12-20. Tämän totesin eilen kun ukko lähti töihin puoli kahdentoista kanttiin ja kotiutui ennen puoli yhdeksää illalla havahduttaen juuri nukahtamaisillaan olleen speden. Samaa mieltä oli toki ukko itsekin, tuohon aikaan kun täällä on pahimmillaan se iltasählääminen prinsessalla ja junnulla ja toisaalta taas teinipartio aloittaa oman säätönsä keittiössä ysin jäljestä. Eilen säätäjiä oli vielä yksi enemmän, teini näet seurustelee nyt sitten sen lapsuudenystävänsä kanssa ja varmemmaksi vakuudeksi asiasta he ovat olleet taas kuin peppu ja paita muunmuassa siellä koulussa.

Ihan hyvä juttu, teinin kohdalla viimeiset pari vuotta kun on aiheuttaneet äidille joissain määrin huolta ja harmia lähinnä siksi että kaveriporukka on ollut osin vähemmän toivottu. Tällä pojalla ei ole mitään kytköksiä kyseiseen tiimiin ja näin ollen he ovat sitten viettäneet yhteistä vapaa-aikaakin lähinnä netin kautta pälpättämällä, poika kun asuu korvessa johon liikenneyhteydet on rajalliset, jos näin voi sanoa. Tilannetta helpottanee jos ja kun jompikumpi heistä saa sen ajokortin, teinillähän on kirjalliset ja inssi vielä tähteenä ja poika puolestaan täyttää sen 18 kesäkuulla.

Junnun opettaja otti viimeinkin yhteyttä palaveria ehdottaakseen, liekö syynä viikonloppuna laittamani sähköposti jossa tiedustelin ensi syksyn suunnitelmia. Yllättäen tämän ehdottama aika on juuri sellainen että minun pitäisi pystyä olemaan yhtäaikaa sekä siellä palaverissa että prinsessan kanssa tämän oikaisuhoitajalla. Joudun siis pyytämään että opettaja tutkailee uudelleen kalenteriaan, katsotaan nyt miten se aika sitten luonnistuu. Opettaja aikoo pyytää mukaan myös sen junnun "kotiluokan" luokanvalvojan eli olettaisin tämän hylänneen ajatuksen siitä että junnu tuplaisi ekan. Syytä ainakin olisi, junnu kun osaa jo kaiken mitä ykkösellä piti oppia.

Lisäksi junnu on opetellut kotosalla juttuja joita ekaluokkalaisen ei varmaan pitäisi osata kuten esimerkiksi sitä mistä lehdet tulee puihin ja mitä se vaatii että ne tulee. Tulivuoren pamaus Islannissa sai junnun kyselemään kaiken mahdollisen vulkaanisesta maaperästä ja samalla kertaa käsiteltiin sitten planeettojen liikkeitä, tähtien syntyä ja muuta vastaavaa. Ja niin, junnuhan on kuin pesusieni näissä, yksi kysymys johtaa toiseen, toinen seuraavaan ja niin edelleen ja jokainen annettu vastaus siirtyy junnun päässä sijaitsevaan kassakaappiin josta ne voi aina halutessaan ottaa esiin. Pelottava määrä tietoa pienessä nupissa.

Speden tietokonekielto on toiminut muuten hyvin, meidän yläkerran kone on aina vain rikki. Enää sitä ei edes käydä pahemmin ihmettelemässä, yläkertaan mennään lähinnä leikkimään autoilla, legoilla tai isosiskon nukkekodilla. Olenpa minä tyytyväinen tästä. Myös isompi tiimi on oppinut tässä kohtaa uusia nopeuksia toimilleen, jos ja kun he ovat tietokoneella ja alkaa kuulostaa siltä että spede on sinne suuntaamassa, katoaa tietokoneesta virrat merkillisen nopeasti. Hah! Eipä silti, isommat ei juurikaan ole olleet koneella, kevät on saanut nämä viettämään runsaasti ulkoilmaelämää.

Vaan niin, meillä menee jokaiikka tänään kasiin eli ehkä tässä olisi syytä aloitella herättelytoimia. Prinsessa onkin jo hereillä, samoin spede, mutta muut nukkuvat vielä. Se on moro ja viettäkää mukava keskiviikko!