Pohjataikina:
12 dl vehnäjauhoja
3 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
2 rkl sokeria
6 dl vettä
10 rkl öljyä
Sekoita osa jauhoista muiden kuivien aineiden kanssa, lisää vesi ja vaivaile vaikka lusikalla tasaiseksi pallukaksi. Lisää öljy ja alusta loppuun lopuilla jauhoilla. Anna kohota noin kaksinkertaiseksi.
Täyte:
800 g jauhelihaa
200 g pakastesipulikuutioita
1 lihaliemikuutio
turaus ketsuppia
turaus sinappia
oreganoa
aromisuolaa
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
Ruskista jauheliha, pehmitä sipulikuutioita joukossa hetki ja mausta.
Lisäksi:
500g juustoraastetta
tomaattisiivuja
tomaattipyrettä (voi notkistaa vedellä jos tahtoo)
Jaa pohjataikina kahteen osaan ja leivo kummastakin pitkät pötköt jotka jaat sopivan kokoisiin pienehköihin paloihin. Pyöritä palat palloiksi, litistä kädellä ja sivele päälle tomaattipyrettä. Meillä sitä tuli suht reippaasti koska pidämme sen mausta pizzassa. Jaa jauhelihatäyte päälle, asettele tomaattiviipaleet ja ripottele päälle juustoraaste. Mikäli tahdot, voit toki laitella muitakin täytteitä tai jättää tomaatit pois, lisäksi päälle voi ripotella vielä oreganoa jos tahtoo. Paista 250 asteessa noin 5-10 minuuttia.
Minulla tästä määrästä tuli hieman rontti 50 pikkupizzaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.