Eilisen tämä akka vietti tyyliin "elämä on nautintoa ja laiskottelua" eli tein vain pakolliset hommat, kudoin, loikoilin ja katselin yhden leffan. Olisi tosin vielä mukavampaa katsella leffa kaikessa rauhassa ilman keskeytyksiä, mutta tietäähän sen, lasten kanssa elokuvan saa laittaa useampaan kertaan paussille kun milloin tarvitsee tarjota sapuskaa, selvittää sotatiloja tai ihan vaan siivoilla kakkoja vaipasta. Siitäkin huolimatta, nautinto oli hulppea. Suosittelen Ganesia kaikille joille Hurriganesin historia ja musiikki kolahtaa, erittäin hyvä leffa kaiken kaikkiaan.

Tänään rauha olikin hukassa jo herätessä. En kuulkaa kaffikuppia ehtinyt eteeni ottaa, kun makkarista kömpii peittoineen heppu joka huutelee "haloo, onko ketään kotona"... Tietäähän sen, että äireen pinna kiristyi oitis etenkin kun huutelija sai aikaan myös Speden heräämisen. Hittolainen! Muutenkin kiirus aamu luvassa niin olisi ollut niin paikallaan edes yhden kaffikupposen tuhoaminen ilman juoksentelua pitkin huushollia.

Seiskalta sitten laitettiin iso pyörä käyntiin, eli herättelyjä, Speden syöttämistä, vaipan vaihtoa, vaatteiden kaivamista, luistinten pakkailua prinsessalle, hiusten kiinnivääntöä, aamupalatarjoilua ja kaikki nämä sekä muita pikku hommia siinä sivussa tunnin sisällä. Kahdeksalta kipitinkin sitten jo laittamaan autoa lämpiämään ja pukemaan Spedeä, mikä ihme älynväläys mahtoi olla ottaa neuvola puoli yhdeksäksi? Haloo irkku, missä aivot???

Nyt on neuvolassa käyty, pikakäynnillä eli punnitus, pituus ja yksi rokote. Toinen rokote mennään ottamaan vielä päivemmällä kunhan apteekki saa lääkekuormansa purettua. Siis se pneumokokkirokote, kun en pässi muistanut perjantaina sitä tilata apteekkiin, niin eilen tilattu saapuu tänään. Ja kuulkaa. Terkkarilla oli uskomisongelma. Joutui mittaamaan Speden kahteen kertaan kun epäili mitanneensa ylimääräisiä senttejä. Kun eihän sitä pituutta noin ole voinut tulla kun kerran painoa on tullut älyttömästi jälleen. Herra Speden ylväät mitat on siis 8240g (lisäystä kuukaudessa 1030g) ja pituus 66,4cm (lisäystä kuukaudessa 4,7cm)...

Hervottoman kokoinen kundi, väitän mä. Pikainen kurkinta muiden neuvolakortteihin kertoo kaverin olevan pisin tuossa iässä tämän sakin edustajista ja painavan vain 300g vähemmän kuin vauvana mahdottoman isokokoinen prinsessa. Pituutta oli pari senttiä enemmän kuin prinsessalla joten taitaa tulla porukan isoin pentu tästä ukosta. Naurua kirvoitti huomio jonka mukaan poika nyt 13v painoi kaksi kiloa vähemmän ja oli 5 senttiä lyhyempi samassa iässä, ja tämä kaveri sentään oli yliaikainen ja isokokoisin syntyessään.

Juu ja nyt kuulkaa, se on pakko ottaa taas kiitoasenne, jos vaikka ehtisi pyykkikoneen ladata, kahvia turauttaa ja Speden ruokkimaan ennen kuin on pakko lähteä taas liikkeelle eli apteekkiin sitä rokotetta noutamaan. Piikille mennään puoli kahdentoista kanttiin, junnun vien kerhoon yhdeksi joten tämä päivä kuluu aivan juosten.

Se on moro!