Niin pakkohan se on. Eli arki jatkuu aina vaan, oli sitten kuinka vapaata tänään ja huomenna. Ja koska olen taas lykännyt kauppareissua useamman päivän, niin nyt ei enää ollut pelivaraa. Ensin kurvasin kuitenkin rautakauppaan (kevätaurinko, perhana) kysymään lattiamaaleista... Olen intoutunut siihen tikkurilan mainokseen missä opiskelijapoika on maalannut curlingradan yksiöönsä. Tosin minulle passaa ihan joku yksivärinenkin lattia vaikkakin kehittelen ajatusta ruudullisesta lattiasta päässäni.

100 euroa kokolailla kustantaisi maalit. Siis harkintaan, tosi hankalaa koska kyseessä olohuone jonka läpi pojat ja koira joutuu väkisinkin kulkemaan ja niin, tilapäismajoitus missä päin taloa tahansa tekee tiukkaa... Samalla kysyin takan hintaa, reilu 1600 rahdin kanssa. Siihen muuraus niin jotain... Ei osannut yhtään arvioida muurauksen hintaa. Säästöä jatketaan siis jotta ensi kesänä päästäisiin toteuttamaan hankinta.

Ja viimeisenä, ruokakauppa. Koska itseäni kiinnostaa "kurkkia" muiden ostoslistaa ja kauppareissujen kustannuksia, niin laitanpa nyt oman ostoslistani kuittia lunttaamalla tähän.

2x 600g Keiju Laktoositon margariini
1 Rainbow paseerattu tomaatti 500g
1 Marabou Daim-suklaalevy (turhuus)
4 prk ananaspaloja omassa liemessä
1 hiuskiinnepullo (ukolle ja teini1:lle)
4x 1,5l kevytmaitoa
6 ingmanin viiliä
3,3dl kuohukermaa
1prk Valio fetakuutiot
1kg Valio uuniomenajogurtti (minä ja teini1 heikkoina tähän)
1kg Ingman mansikkajogurtti
1kg Valio banaanijogurtti
1l rasvaton piimä (itselle juotavaksi)
3l laktoositon maitojuoma (teini1 ja junnu juo tätä)
1pkt Knorr extra lihaliemikuutioita
350g saunapalvikinkkuleikkele
1pkt korpelan kevytkinkkusuikale
10kpl lihapiirakoita
1 iso kuivahiivapaketti
1 pkt actimel-jogurttijuomaa (juon itse yhden päivässä)
10x 400g naudanjauhelihaa
400g paistijauhelihaa
600g naudan ulkopaistia
1 kg nesquick-kaakaojuomajauhetta
1 hienosokeripaketti
1 suihkusaippuapullo
1 Rainbow appelsiinitäysmehu
1 prk muumi-xylitolpurkkaa (prinsessalle eskariin)
1 Juustoportin leipäjuusto pieni (itselle turhake)
2pkt Reilu-pehmopaloja
1pkt kaurapuikuloita
1pkt ruispaloja
4kg perunoita
3kg omenia
1kg banaania
1kg tuoretta kurkkua
15 kanamunaa
Kauppalasku 106.44 euroa.

Maitoa, jogurttia ja viiliä joudutaan hakemaan viikonlopun aikana lisää, lihat ja muut riittänee seuraavan viikon perjantaihin. Leipää oli pakkasessa ennestään yllinkyllin, kuten myös broileria ja kokolihaa. Juustoa oli puolestaan jääkaapissa pari kiloa. Kuivatarvikekaappi on juuri täytetty, vain kaakao ja sokeri olivat ns vähissä eli sokeria vaivainen pari kiloa jäljellä.

Perunaa en ottanut enempää koska olen kovin jo odotellut perunakauppiasta joka käy meillä suunnilleen viiden viikon välein. Perunaa menee siis 25 kiloa käyntien välillä, porkkanat, suolakurkut ja punajuuretkin otan perunakauppiaalta. Laatu on loistava eikä tarvitse itse niitä raahata mistään.