1214748.jpg

Nimi kuulostaa kaamealta, vaan maku ei sitä ollut, päinvastoin. Normaalisti hyvin vähän lihaa syövä junnu veteli näitä kaksin kappalein heti kun sain paistettua, eikä nämä nyt sormina aivan sormia ollut, ennemmin tuollaisia vanhan ja vahvakätisen miehen isosormia, pituus tosin varmaan lähempänä keskaria.

2 dl kahvia
1 dl korppujauhoja
3 munaa
3 isohkoa valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
1/2 lihaliemikuutio
valkopippuria tujaus
1 kilo jauhelihaa

voita paistamiseen

Turvota korppujauhot kahvissa johon olet liottanut lihaliemikuution puolikkaan. Lisää munat ja mausteet, sekoita joukkoon jauheliha ja paista voissa reilu viisi senttisiä patukoita. Muista pyöritellä alussa taajaan, muuten muuttuvat pihveiksi. Nostele pannulta sitä mukaa kun ovat hyvän värisiä ja kokolailla kypsiä. Älä kuitenkaan kaada paiston aikana irronneita liemiä saati rasvaa pois. Voita meni itsellä kaikenkaikkiaan 50g, josta suunnilleen puolet paistamisen aikana, lopun palan länttäsin pannuun kun viimeisetkin oli paistettu ja tein siitä suoraan kastikkeen.

Kastike:

voita
1-1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
0,5-1 dl kahvia
1 lihaliemikuutio
2 dl kermaa
ripaus valkopippuria

Laita jauhot paistosta jääneeseen rasvaan pannulle, pyörittele ja lisää mahdollisesti rasvaa, itse en osaa kuivina jauhoja ruskistaa, tulee kokkarekastike liemen lisäämisvaiheessa. Anna jauhojen saada hieman väriä ja lisää kuuma vesi pannuun, sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemikuutio, kahvitujaus ja kerma sekä valkopippuria. Nostele sormet kastikkeen joukkoon ja anna hautua. Tarkista maku ennen tarjoilua, itse jouduin lisäämään ripauksen suolaa valmiiseen kastikkeeseen.

Tämän kanssa passaa hyvin perunasose, tosin meillä oli lisäksi riisiäkin. Erittäin hyvää.