Ei irkulla niinkään, mutta junnulla. Onneksi lisälääkeresepti tuli tänään postissa, kävin hakemassa apteekista flixotidet ja xyzolit. Ihmeen helposti junnu sai allergiatabletin otettua, itse epäilin vaikka se pieni olikin, ettei tuo sitä tajua nielaista vaan homma menee pillerinpyörittelyksi ja kakomiseksi. Kaiken kaikkiaan, päivä on ollut junnulla kurja. Edes kesäkerhoon en viitsinyt toista viedä, kun jo aamulla tosiaan oksennettiin limaa ja koko päivä on mennyt yskiessä vedet silmissä.

Speden tauti, siis se pöpö joka toisella on iskenyt keuhkoputkiin, lienee siirtynyt junnullekin. Toivottavasti lisurit alkaa pian purra ja pojan olo alkaa helpottaa. Puolet päivästä poika on makoillut sohvalla tai omassa sängyssään, hetken touhunnut omiaan, koettipa tuo hetken riehua prinsessankin kanssa, mutta tänään ei vain ole toiminut. Torstaina olisi taas kerhopäivä, nähtäväksi jää onko pojasta osallistumaan. Höh.

Vaan ei niin ikävää, jottei jotain mukavaakin. Aamupäivällä leivoin jauhelihatäytteisiä pikkupiiraita. Ohjeen kopsasin blogista Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Aivan sairaan hyviä, namitus. Niitä on sitten joukolla pupellettu pitkin päivää. Ja aina paranee, muistin kuin muistinkin soittaa astmapolille Speden asioissa. Astmahoitaja ihmetteli, miksi singulair on määrätty kuuriluontoiseksi, vaikutus kun alkaa todenteolla vasta viikon päästä aloittamisesta. Samaa mietin itse kun paketin tekstejä luin. Kehoitti käyttämään kolmen viikon jakson kerrallaan ja katsomaan miksi tilanne muuttuu kun singulair lopetetaan, mikäli keuhkis tai ahdistelut uusii suht nopeaan, pitäisi soittaa uudestaan ja varata soittoaikaa lääkärille. Mitä luultavimmin tuolloin otetaan käyttöön kortikosteroidi ainakin infektioajoiksi.

Eli tämä päivä on sekä + että - merkkinen. Niin se kuulkaa on! Ja nyt, irkku säntää iltakaffin keittoon. Tässä vielä parane haukottelua aloittaa, sano...