Miten tämä päivä näin vauhdikkaaksi muuttuikaan. Ei, irkkua ei olla viemässä mihinkään eikä irkku ole lähdössä sen kummemmin mihinkään, mutta aamupäivä on mennyt hujauksessa. Pyykkikoneessa pyörii jo toinen satsi tälle päivälle, pari kolme koneellista on viikkailtu kaappeihin, lasagne odottaa uuniin pääsyä.

Spede kulki silmät ristissä jo ennen kymmentä, eilisestä viisastuneena en venyttänyt päiväunia junnun haun jälkeiseksi tapahtumaksi vaan poika livahti sänkyynsä jo ennen yhtätoista. Toivottavasti tuo heräilee omia aikojaan puoli yhteen mennessä, on aina niin inhottavaa herätellä kesken unien. Toisaalta, vaikka herättäisinkin, olisi kaveri ehtinyt nukkumaan jo pari tuntia joten eiköhän se siitä.

Paitsi pyykkiä, talossa olisi nyt useampi läjä vaatteita jotka pitäisi tutkailla läpi. Junnu sai serkkupojaltaan useamman kassillisen vaatteita ja sisko puolestaan riepotti irkulle säkillisen vaatteita tutkittavaksi. Jotenkin niiden pelmaamista tulee vain siirrettyä ja siirrettyä, johtuen ehkä siitä että irkun vaatekaappi pullistelee jo ennestään siskon kaapin siivousten jäljiltä ja junnun kaappikin on täynnä. Junnun kaapissa on tosin joissain määrin pieniäkin vaatteita joten aiheellinen tuo homma olisi.

Josko odottaisi oikein sadepäivää tuon homman hoitamiseen. Nyt kun aurinko ilmestyi pilvien takaa esiin, ei vaatteiden kaivelu kuulu ykkösluokkaan kiinnostavuudessa. Metsälenkki saattaisi olla poikaa, jos ne sateet ei sitten osu iltapäivälle. Ainakaan foreca ei niitä tälle päivälle enää lupaile eli ehkäpä ukolta löytyisi riittävästi mielenkiintoa.

Teini lähti aamulla reippain mielin kouluun palaten liki samantien. Heillä olikin kouluunmeno vasta puolelta päivin. Ihan mukavaa silti, sain teinistä seuraa junnun eskarille vientiin. Takaisin tullessa teini kertoili taas tunnoistaan, hittolainen että hirvittää ettei tämä hänen tyytyväisyytensä vain ole hetkellistä. Irkkua huvitti suunnattomasti kun teini totesi polttaneensa ex-poikaystävän valokuvan illalla. Tuli mieleen lehtiuutiset 60-luvun rintaliivien polttelusta.

Ja nyt, irkku siirtyy kahvikupin kanssa lukemaan loppuun sen aina vain kesken roikkuvan kirjan, Ammattina vankikarkuri. Viettäkääpä mukava tiistai!