Juu kyllä se kuulkaa niin on. Olen siis sössinyt totaalisti hauskan illanistunnan, vanhuudellani... Niin. No hei, suoraan sanottuna ei sillä tavalla silti harmita, naurattaa lähinnä, mutta sikäli harmittaa, että olisi se nyt ollut ihan kiva itselle että olisi vähän pidempään jaksanut perjantaina istua, kun ihan oikeesti hei! Tarkoitukseni oli, että laulan hieman singstaria. Ja pelaan Buzzia ukon kanssa. Ja keskustelen henkeviä. Ja vaikka mitä. Ja arvatkaapa miten akan kävi?

No se perinteinen. Kas kun. Minä olen aina ollut sellainen kaljasieppo. Eli juon olutta mieluiten ja juon sitä aika reippaalla tahdilla, sellainen mäyräkoira ei ole mikään ongelma kiskaista huiviin ilman että on sanottavammin känelissä, lähinnä sellaisessa hilpeässä laitamyötäisessä. Joten olin varannut itselleni mäyräkoiran. Ja pari jäämustikkalonkkua. Joita ajattelin sitten sillä tavalla sievästi nautiskella ainakin puoleen yöhön, mielellään ylikin, kun kerran aamulla ei ollut mitään pakkoa aikaisin nousta. Kunnon viinaa en juo. Etenkään tequilaa, joka on tosin mielestäni yksi parhaita kirkkaita alkoholeja.

Niin se tequila. Syy miksi en juo sitä on yksinkertainen. Minun ei tarvitse juoda kuin yksi tequila ja kas, muisti katoaa sen sileän tien vaikka en olisi pahemmin edes kaljaa juonut. Kummallinen aine on. Viinaa taas en juo, koska se maistuu minusta pahalta, oli paukku sitten millainen tahansa ja toisekseen, siitä tulee juuri se inhottava käneli josta en tykkää. No, perjantaina Spede lähti mummulle viiden kanttiin. Me menimme ukon kanssa saunaan. Prinsessa ja junnu seuranamme, kas kun heistä toinen menee nukkumaan kahdeksalta ja toinen yhdeksältä ja näin ollen ovat nukkumassa jo siinä vaiheessa kun äiree avaa oluen numero kolme.

Saunottiin, pitkällä kaavalla kun kerrankin siihen aikaa oli, saunassa äiree nautti yhden oluen. Saunan jälkeen lapsille paistettiin lättyjä iltapalaksi, laiteltiin junnu nukkumaan ja prinsessa nukkumisvalmiuteen, äiree otti oluen numero kaksi. Oluen päälle äiree otti mustikkalonkun ja prinsessakin siirtyi yöunille. Seuraavaksi ohjelmassa oli olut numero kolme, teini oli kaverinsa kanssa meillä ja koska teinin mielestä äiree on ollut ihan liikaa kotona, olisi suorastaan huippua jos äiree edes sen verran liikkuisi että piipahtaisi naapurin rouvan puolella ottamassa oluen numero neljä ukon kanssa. Okei. Äiree soitti naapurin rouvalle ja sitten piipahdettiin.

Ja siitä se sössintä sitten lähti. Naapurin rouva sekoitti äireelle ja ukolle paukut. Niin ja itselleen. Äiree maistoi, ei pahempaa, jokin ihme sekoitus missä oli maitoakin joukossa, ja joi sen paukun siinä sitten oluen päälle. Kun paukut oli nautittu, samoin se olut, olikin aika siirtyä takaisin kotopuolelle, että teini pääsi kaverinsa kanssa käymään vielä tämän kotona hakemassa kaverin yökamppeita. Äiree korkkasi oluen numero viisi, ja mikä helvetin jälkijunasysteemi noissa viinoissa on, äireeltä katkesi muisti IHAN täysin. Siis ihan yhtäkkiä, siinä sohvalla istuessa. Eikä kello ollut vielä edes yhtätoista. Ja mikäs siinä sitten auttoi. Ukko saatteli äireen nukkumaan ja se niistä illanistujaisista. Toisaalta, nukuinpa ainakin liki kellon ympäri...

Että näin. Niin no, toisaalta, olin sitten myös eilen täällä superreippaana touhuamassa jo aamupäivästä, ei tietoakaan siitä, että olisi vapaalla ollut edellisenä iltana. Vanhuus tainnut siis iskeä...