Siis aivan kamala. Hirveä kerrassaan. Koska Spede on tosiaan osoittanut sovinistisia piirteitä öisin pakottaen äireen hölkkäämään kesken unien miten sattuu, tämä aamu oli sitten todellinen yllätys äireelle. Äiree heräsi omasta sängystä kellon soidessa. Spede vieressä, tietty. Se, onko poika syönyt vai ei, ei nyt ole täysin selvää mutta oletettavaa tosin on, että sapuskaa on saanut. Miten se muuten niin tyytyväisenä siinä olisi maannut?

Asia on niin, että Spede simahti omaan koppaansa hieman ennen puolta yötä. Muutamana edeltävänä iltanahan poika on nukahtanut äidin viereen tissi suussaan. Ilmeisesti eilisen tehostettu banaani-juotava jogurtti-linja on täyttävämpi kuin äidin muutamana iltana toistunut tapa popsia pikkaisen jotain siinä illan aikana. Ja koska Spede nukahti siis omaan koppaansa, oli äidinkin alkuyön uni ihan toista luokkaa kuin silloin kun poika on heti kainalossa. Tottahan poika heräsi syömään johonkin aikaan yöstä, veikkaisin kolmen-neljän aikoihin tämän tapahtuneen. Varmuutta ei siis siitäkään ole, äireellä silmät harittaa pahasti yöllä kun ei kakkulat ole päässä. Ja tottahan poika rähnäsi tissille, mutta ei alkuunkaan yhtä päättäväisesti kuin öinä jolloin on ollut valmiiksi vieressä. Äiree ei rähnäämistä kovinkaan kauaa seurannut, kas kun äiree simahti kun poika hiljeni ainakin hetkeksi.

Oletus siitä että poika on syönyt, perustuu pitkälti kahteen seikkaan. Äiree sai nukuttua aina kellon soittoon asti joka olisi kovin epätodennäköistä mikäli Spede rähnäisi vieressä, ja toisaalta taas maitobaarin yökäytössä ollut puoli ei ollut aamulla alkuunkaan ylilastattu toisin kuin se käyttämätön puoli. Ja kuulkaa, millainen äiree se on joka ei tiedä onko vauva syönyt vai ei? Nih! Kysyn minä vaan! Kamala! Hirviä! Kerrassaan kelvoton! *heh*

Kelvoton äiree on nyt aivan toisessa vireessä kuin eilen. Jolloin silmät oli ristissä enemmän tai vähemmän pitkin päivää. Vaikka tässä nyt ei olekaan nukuttu kuin se kuusi tuntia pienellä katkolla niin onhan se toista kuin kuusi tuntia tunnin tauolla. Ja niin, se sapuska. Kebabia EI kannata näköjään syödä, Spede ei pidä siitä. Muita ei-toivottuja eineitä ei ole vielä vastaan osunut. Banaani-jogurtti-linja on mieluinen, Spedelle siis, ja äireellekin muuten paitsi että alkaa vähitellen tökkiä. Maku siis. Valehtelematta olen juonut 3-4 jogurttijuomaa päivässä eli 1,5-2 kiloa... Kamala määrä. Siihen päälle 2-3 banaania. Ja tietty se normiruoka. Joka ei siis saa olla kebabia. Ja vettä. Useampi litra päivittäin. Lotisenkohan minä?

Nyt tämä kelvoton äiree painelee herättämään teinin ja poika 11v:n joilla alkaa koulu kahdeksalta. Ja sen jälkeen äiree kurkkii virtuaalisia keskiaikaisia kyliään, joiden hoitotehtäviin äiree palasi eilen. Ja sai kyyneleet silmiin palattuaan, herttinen millaiset kylävahdit äireellä onkaan ollut! Itse ei tarvitse ihan hetkeen edes miettiä mitä tekisi, niin hyvin on kylät hoidettu ja niin hienot suunnitelmat tehty ettei tarvitse kuin niitä noudattaa. Voi hiittinen! Nyt menen, moro!