keskiviikko, 14. helmikuu 2007
Ystävänpäiväkakku
Suklaasta ja pakastemansikoista.
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl tummaa kaakaota
2tl leivinjauhetta
Kääretorttupohjana eli munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
Paista 225 asteessa 8-10 min.
Tee irtopohjavuokaan leivinpaperista sopivan kokoinen kiekko pohjalle, leikkaa torttupohjasta kiekko vuoan pohjalle, tämä onnistuu hyvin painamalla vuoalla malli pohjaan ja leikkaamalla esim. pizzaleikkurilla.
Täyte:
200g Keiju-vanilla tuorejuustoa
3,3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Jaa tämä sekoitus kahteen osaan. Tämän jälkeen osiin lisätään nämä.
Osa ykkönen
n. 4 dl pakastemansikoita (soseuta sauvasekoittimella)
3 liivatelehteä pieneen vesitilkkaan liotettuna
Kaada tämä osa torttupohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet osa kakkosen.
Osa kakkonen
100g taloussuklaata sulatettuna
3 liivatelehteä pieneen kahvitilkkaan liotettuna
Itse sain tämän jäämään sievästi mansikkaosan päälle vaikka se ei kauaa ehtinyt jääkaapissa olemaankaan. Anna siis koko kakun hyytyä 4-5 tuntia tai yön yli.
Kuva ei ole kummoinen, maku sen sijaan taivaallinen mutta! Mikä ihme tökkii minun ja mansikan yhteistyössä. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun teen mansikkahyydykekakkua niin että mansikkaosa jää hötöksi eli ei hyydy alkuunkaan niinkuin pitäisi?
Täytyisikö liivatemäärää lisätä, vai missä vika? Suklaaosio hyytyi hyvin tässä neljässä tunnissa.
Käytän siis nyt kikka-kolmosta ja heitin kakun pakkaseen "kohmettumaan" hetkeksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.