LOMA! Jes! Ei pakkoherättelyjä viikkoon ja se jos joku on lomaa! Luonnollisestikin tämä lomailu aloitettiin pysyttelemällä väkipakolla pedissä. Minähän EN suostu loman avajaispäivänä nousemaan ennen kahdeksaa, ehei! En sittenkään että järkyttävä vessahätä kiusasi sen minkä ehti. Hah! Hieman kahdeksan jälkeen hiippailin vessaan ja olin edelleen kahden vaiheilla että palaanko sänkyyn vaiko en, en voitti.

Olen siis viettänyt laatuaikaa keskenäni juoden teetä, lueskellen mm aamulehden nettiversioa ja selaillen karppausinfon sivuja. Hurraa! Varsin sopivaa touhua eilisen jatkoksi, eilen tuli näet tuijotettua jakso jos toinen NYPDtä sukkapuikot kilisten, aivan erityinen riemu ja into oli päällä päivällisen syötyäni. Ja mikä päivällinen se olikaan! Nam, lurps ja jes jes ja jes!

Päivälliseni käsitti näet parsa-kukkakaalijuustogratiinia, fetapihvejä tomaatilla ja tonnikalalla ja jälkiruoaksi evästelin mutakakkupohjaista juustokakkua. Nam. Nam. Muistinko jo sanoa; nam? Koko ateriassa oli kaloreita 1025 kcal, hiilareita 16.44 g, rasvaa 84,5 g ja proteiinia 47,26 g. Lounaan kohdalla ruokailuni meni näet mönkään, en laskenut makroja etukäteen ja kas, syötyäni laskelmat osoitti proteiineja olleen suhteessa rasvoihin ihan turhan paljon. Höh!

Päivällinen korjasi tilanteen ja olin kertakaikkisen tyytyväinen eilisen päivän kokonaissaaliseen, energiamäärä oli 1714,9 kcal, hiilareita 35 g, rasvaa 118,8 g ja proteiineja 81,7 g. Oman olotilankin mukaan ravintoaineet osui juur eikä melkein kohdalleen eli pitänee tänään pyrkiä samoihin. On vain suht hankalaa metsästää juuri passeleita sapuskoja jotka osuisi noihin arvoihin, tuntuu näet että se yksikin gramma hiilareita tai proteiineja pomppaa yli tuosta vain. Rasva nyt saakin hypätä yli vielä himpan halutessaan mutta protskut ja hiilarit oli eilen juuri eikä melkein kohdallaan.

Meille on muuten rantautunut se lenssu nyt ihan tosissaan lapsille. Tai ei kaikille, junnu ja spede sitä harjoittaa oikein tosissaan. Eilen illalla ukko käytti ihan suosilla speden pitkässä suihkussa ennen nukkumaanmenoa ja yö sujui kuin sujuikin hieman rauhallisemmin. Edellinen yö olikin ollut varsinaista tsompailua edestakaisin joten rauhallinen yö oli vallan paikallaan. Minun tuli lähinnä tuijoteltua tosiaan sitä NYPDtä ja olenkin jo suoriutunut levyn neljä loppuun ekan tuotantokauden osalta. Ekaa tuotantokautta on edelleen tähteellä kaksi levyä eli kahdeksan jaksoa jotka ajattelin hoidella tänään pois ohjelmistosta.

Laiskottelua, ja huolellista sellaista. Tätä laiskottelua tosin häiritsee joissain määrin se että minun olisi ikäänkuin pakko touhata pottusirkuksessa. Ruoaksi ajattelin laitella siskonmakkarasoppaa ja kyllähän siihen hetki jos toinenkin uppoaa. Kaupallakin pitäisi todennäköisesti käydä ja sekin ottaa oman aikansa, etenkin kun oma aikansa menee jo siihen kauppareissun miettimiseen. Meillä on näet kesäkiekot auton alla ja maa on valkeana. Hmmm.

Eilen iltasella siellä ei kyllä ollut liukas, nakitin ukon kuskaamaan minua postiin kun en itse uskaltautunut ajamaan, prinsessan paitapaketista tuli sopivasti iltapäivällä tekstari ja haettavahan se oli samantien. Harmi kun en siinä samalla tajunnut sanoa ukolle että tahdon LIDLiin, siellä kun on myynnissä jotain turkkilaista jogurttia jonka hiilarit on suht hyvällä tasolla. Partaäijässä hiilarimäärää on kuulemma nostettu, se on 5 g kun se ennen oli hieman päälle 3. Kamalan pienet luvut vaikuttaa heti hittolainen jos oikein yrität ruodussa pysyä.

Ja nyt. Ehkä tosiaan siirryn niitä pottuja kuorimaan, ei se keitto taida itsekseen valmistua. Ja se on harmi se sano! Minulla kun olisi paljon parempaakin tekemistä kuin keittiössä häärääminen eli ne NYPDt. Reps! Akasta on sukeutunut laiskimus tällä viikolla! Pidemmittä puheitta, se on moro ja viettäkää mukava lauantai!