Koko tämä viikko on sujunut spedellä lähinnä kiukkuvaihteella. Normaalisti poika on aurinkoa ja hymyä, kunhan muistetaan täyttää tämän tärkeimmät toiveet eli ruokaa, ruokaa ja ruokaa. Ja niitähän ei voi unohtaa, jos joku osaa vaatia sapuskaa niin spede. Pakko myöntää, en ole koko äitiurani aikana törmännyt toiseen lapseen, joka osaisi yhtä tehokkaasti osoittaa koska nälkä on.

Eilinenkin meni kiukutessa. Rähinää, kitinää ja murinaa oli ilmassa ja paljon. Irkku päätyi siihen, että syy on vaipan alla, kas kun joku on ärsyttänyt pojan nivustaipeet ja pahasti. Tiistaina oli havaittavissa pientä punoitusta, eilen aamulla vaipan alla muhikin jo reippaasti näppyä ja punaista. Auts! Mahdollisia aiheuttajia on listassa useampi, eli irkku karsi kaikki ruokavaliosta pois toistaiseksi.

Se jäätelö? Mehu? Isin ja sisarusten tarjoamat hedelmäkarkit? Jokin mauste ruoassa? Pirullista. Iltaa kohti nivuset näytti jo hieman paremmilta, tehokuuri ilmakylpyjä, vesipluttausta ja sinkkivoidetta toimii vaikkakin aikansa se ottaa. Rähinä ja kitinä oli silti melkoinen koko päivän. Jopa siinä määrin melkoinen, että irkku, joka yleensä jaksaa kuunnella speden kitinät tuosta vaan, mietti jo illansuussa mihin luolaan itse pakenisi.

Ja sitten se karu totuus selvisi. Iltatoimilla. Kaveri oli kuumentunut. Sitäkö se koko päivän hankkikin, kuumetta. Juuri kun olin ehtinyt toteamaan aamulla kaverille että spedellä saattaisi olla nuha menossa ohi. Näinköhän se onkin sitten mennyt johonkin nostamaan kuumeen, se räkä, kun ei sitä pahemmin nenästä enää tule. Pirullista!

Vai tekisikö tuo muka uutta hammasta jo johonkin. Tämä selitys on irkun silmissä epäloogisin. Hammas nro kahdeksan kun pamahti juuri esiin ja hampaat ei normaalisti ole spedelle lämpöä nostanut. Kaiken lisäksi ne on yleensä tullut parittain ja pitänyt tauon parien välissä. Ei ymmärrä. Onneksi huomenna on lääkärineuvola, eli voin tarvittaessa odotella huoletta siihen asti.

Oli miten oli, tälle illalle suunniteltu visiitti papalle taitaa jäädä suorittamatta. Tosin tuo ei irkkua harmita sen kummemmin, jään ihan mielelläni speden kanssa kotiin. Iltojen suhteen kun spede on hankala. Kuuden jälkeen ei saisi olla enää missään, eikä meillä saisi käydäkään ketään lasten kavereita lukuunottamatta tai se on pam, seuraava yö menee levottomaksi touhuksi. Kaveri on siis kopio isoveikasta nyt 12v. Joka muuten on horoskoopiltaan sama kuin spede, näinköhän tuo on joku yhteinen tekijä leijonilla.

Jaa. Johan tässä tuli novellia pukattua, täytynee nostaa takapuolensa ja siirtyä isompien herättelytoimiin. Se on moro ja viettäkää lupsakka torstai! (kai tänään on torstai??)