Sitä pääsee taas töihin, jes! Huomenna onkin sitten se vähemmän mukava päivä, puukko heilahtaa ukon suuntaan aamupäivästä. Minä olen edelleen kahden vaiheilla; mennäkö työmaalle kun olen saanut ukon kiikutettua sairaalaan vai ajelisinko sittenkin kotiin. Työmaa on aika vahva vaihtoehto, jotenkin epäilen etten osaisi kuitenkaan muuta kuin pyöriä ympyrää jos kotiin tulisin odottelemaan. 

Vaan on se kuulkaa syvältä tuo kellojen siirtely. Oikeastaan koko päivän väsytti aikas mukavasti vaan annapa olla kun tuli ilta ja nukkumaanmenoaika. Uni ei tahtonut tulla millään, no ei kai kun ehdin sohvalla torkkuakin jo siinä illansuussa odotellessani junnun iltatoimia. Ilmanko nyt aamulla oli himpan kalsea olo kun nousin sängystä ukon heräteltyä minut ennen lähtöään. Olkoonkin että aamulla on valoisampaa niin silti, jos minä saisin päättää niin kelloja ei siirreltäisi mihinkään suuntaan.

Nyt pimeys pamahtaa jo viideltä eikä se ole mikään pikkupimeys vaan on pimeää kuin säkissä. Hyi hitto! Jotenkin tuntuu että tämä syksy on ollut pitkääkin pidempi ja pimeääkin pimeämpi. Vettä, vettä ja lisää vettä. Märkä maa ja luonto imee kaiken valon itseensä ja autoilukin on aivan karmeaa hommaa märillä asfalttiteillä. No, kai se on vain siedettävä, ei siinä juuri muu auta.

Unohdinkin muuten vallan kertoa sen loppusopan teinin kännyliittymän suhteen. Kävi näet niin että minä sitä hämmästelin ja kummastelin vielä naamiksessakin että miten ihmeessä ne tekstarit ei lähde ikinään vaan aina on saldo kiinni ja kiinni ja kiinni vaikka teini puhelimellaan pystyykin soittamaan. Se minun hämmästely ja kummastelu palkittiin puhelulla telefinlandin suunnasta.

Tämä puhelu tuli, tietysti, kesken oppitunnin enkä voinut siihen vastata mutta mikä säkä kävikään, ruokkiksella puhelin soi uudemman kerran. Tietysti olin varma että soittaja on puhelinkauppias mutta ehei, nuori neitonen telen asiakaspalvelusta soitti ja kyseli olenko ollut heihin yhteydessä tämän asian tiimoilta. No olenhan minä ja sitten selitettiin pitkään ja hartaasti niin tekstareiden lähtemättömyys kuin edellisenä päivänä näkynyt mahdoton saldokin.

Siinä kohtaa meinasi tulla uudemman kerran sydäri, kyllä se liki kaksisataa näkyi hänenkin päättellään kun hän meni sinne laskutuksen sivuille toista kautta. Sitä mietittiin ja ihmeteltiin. Olisiko teini ollut ulkomailla ja saanut pakettidataa sinne, sehän maksaa ihan maltaita. Ei. Mukava neitonen lupasi ryhtyä selvittämään oikein kunnolla mistä moinen liki 170 euron siirretty maksu näkyi saldoerittelyssä, liittymähän oli muiden kuin soneralle ja telelle soitettujen puhelujen suhteen taas kiinni joka selittää toki senkin miksi niitä tekstiviestejä ei koskaan ehdi lähettämään.

Pientä vinkkiä tutkinnan alkukohdan suhteen neitonen sai siitä että niitä tekstareita ei ole voinut lähettää ainakaan puoleen vuoteen ja lupasi palata asiaan kunhan on saanut tutkinnat suoritettua loppuun. Minä soitin ukolle ja totesin että voi prse, kyllä se lasku on se mikä siellä näkyi illalla. Ja että josko tämä nyt ei kuitenkaan sanoisi teinille vielä mitään asiasta, sieltä luvattiin selvittää juttu ja ottaa uudemman kerran yhteyttä.

Ja yhteyttä tosiaan otettiin, ensin tosin teiniin ja kotiin suoriuduttuani minuun. Kyseessä oli telen oma kämmi, teinillä kun on lähirinki liittymässään samoin kuin saldoraja ja se saldoraja ei olekaan toiminut lähiringin kanssa yhdessä ennen kuin syyskuussa jolloin sen toimimattomuus oli huomattu ja sitä oltiin rukkailtu. Että todellakin pahoittelut ja isot sieltä suunnasta, neitonen oli soittanut myös teinille ja selittänyt asian ja samalla kertaa teinin liittymää oltiin rukkailtu paremmin tämän tarpeita vastaavaksi.

Koska kämmi oli tosiaan heidän niin laskua ei todellakaan tarvitse maksaa, hän laittelee siihen hyvityksen kunhan saa laskettua tarkalleen sen summan paljonko sitä hyvitystä tarvitaan. Likemmäs kaksisataa se kaiketi olisi. Samalla kertaa hän laitteli teinille -30 prosenttia puheluhintoihin alennusta seuraavaksi kahdeksi vuodeksi sillä olihan tämä nyt ihan kamalan kauhean nolo juttu heidän puoleltaan ja tällainenhan on pakko hyvittää ihan kunnolla.

Ja niin, niiden tekstareidenkin pitäisi nyt sitten toimia, hän nollasi liittymän saldon ja laitteli asetuksia kuosiin joten testatkaapa miten käy. Uusi sim-kortti, joka tulee kaiketi nyt alkuviikosta, voi jäädä jemmaan johonkin sillä sen voi ottaa käyttöön sitten JOS känny sattuu vaikka hukkumaan. Tämä meni siis paremmin kuin hyvin! Onko ihme että olen ollut iät ja ajat telen asiakas enkä ole edes suostunut harkitsemaan vaihtavani kenellekään muulle?

Vaan nyt joudun toteamaan että taidanpa ryhtyä työmaavalmisteluihin. Ehkä tyhjennän tiskikoneenkin tässä joutessani ja tutkailen speden vaatekerrat kuosiin jo valmiiksi. Viettäkääpä oikein kivakivamaanantai, minä pyrin samaan, se on moro!