Asun... Enpä muista missä eput siinä biisissä asui mutta valossa kylpivät. Biisi siis Kultainen Lähiöni. Oli miten oli, tässä tosiaan kylpee auringonvalossa. Aivan taivaallisen upea ilma. Onneksi. Päivästähän on tulossa huono. Siis sellainen päivä, joka olisi parhaimmillaan jos sen yli voisi nukkua. Ja tämähän juontuu suoraan eilisestä, josta siis sepustusta tiedossa.

Nämä minun lapseni, joista osa alkaa olemaan siinä taivaallisessa murrosiässä eli teini, joka ei pahemmin onneksi ovia paisko tms ja poika 12v jolla testosteroni ei vielä vaikuta ääneen mutta selvästi käytökseen, ovat pääsääntöisesti "kilttejä" pikku pilttejä. Siis pääsääntöisesti. Sitten kun eivät ole, niin eivät todellakaan ole. Varsinkaan poika 12v.

Kaikista pojan toilailuista voisi kirjoittaa tiiliskiven paksuisen romaanin, mikäli niitä sieltä lapsuusvuosilta asti ylös laittaisi. Tämä nuorimies on lapsikatraastamme vilkkain, sosiaalisin ja kaikista eniten yllytettävissäkin vielä. Kouluun menee, mutta koulu ei mene. Eli opiskeluaste on liki nollaa, ollut liki koko koulu-uran. Maailmassahan on niin paljon kaikkea mielenkiintoisempaa. Älyä pojalla on, vaikka muille jakaisi, mutta tuuliviirinä koulukirjat ja opinnot sitä huomiota ei saa, vaan huomio menee kaikkeen muuhun mukavampaan.

Hyvä pohjustus? Totta mooses. Sitten asiaan. Eilen illalla, siinä hymy huulilla heiluessani hyvin sujuneen päivän lopputiimellyksessä, sain muistutuksen niistä miljoonista kolttosista, ajattelemattomuuksista ja päättömistä jutuista joita poika on kouluhistoriansa aikana tehnyt. Se muistutus tuli uusimman jutun muodossa eli puhelin soi ja langan toisessa päässä oli jonkun toisen pojan isä. Ja sitten se alkoi.


Poika 12v oli tapellut soittajan pojan kanssa koulun pihassa. Tiivistettynä tämän tappelukaverin isä ilmoitti kuinka poika 12v oli käynyt syyttä suotta hänen poikansa kimppuun, kuinka hänen poikansa oli ruhjeilla ja käsivarsi kipeänä ja hän lähtisi viemään poikaa nyt lääkäriin. Jonkin aikaa siinä puhuimme asiasta, toin oman kantani esiin eli sen etten siedä väkivaltaa missään muodossa lapsiltani ja etten todellakaan tajunnut mitä poika oli ajatellut koska näitä tilanteita on ollut aiemminkin mutta niin päin että poika 12v on ollut altavastaajana.

Koska kaikki paisuu kuin pullataikina, niin tämäkin asia, eipä aikaakaan kun pihassa seisoi naapuruston yksi äiti kahden poikansa kanssa. Nämä pojat liittyivät tapahtumaan sikäli että olivat olleet paikalla ja nähneet tapahtumista osan, toinen on pojan luokkakaveri ja ollut osallisena samassa tapahtumassa, tosin rähinäkumppani oli ollut toinen poika. Siinä sitten kuuntelin kummankin version tapahtumista ja hetken kuluttua paikalle ilmestyi myös poika 12v itse. Ja taas yksi versio.

Viimeisenä paikalle ilmestyi poika 10v, joka ei ollut liittynyt millään tavalla asiaan mutta oli ollut silti samassa suunnassa ja polkaissut paikalle siinä vaiheessa kun oli nähnyt että veljensä tappelee jonkun kanssa. Tämäkin versio oli tietysti kohta käsitelty. Se hyvä puoli tässä tiiviissä lasten kanssa hillumisessa on, että kun kuuntelee useamman version tapahtumista, saa jonkinlaisen käsityksen siitä mitä, missä ja milloin.

Ja tässä sitten äidin johtopäätös näistä kaikista selityksistä koottuna eli, kaksi poikaporukkaa, eri kouluista olivat ajautuneet suulliseen rähinään keskenään jossa tämä siipeensä saanut oli käyttänyt sanoja "paskapäät", "homo" ja "haistakaa paska". Varmasti sieltä oli saattanut muitakin sanoja lipsua, mutta nämä näin tiivistetyssä versiossa. Tämä meitin poikalauma oli aikansa kuunnellut ja huudellut takaisin, ja jossain vaiheessa sanat eivät olleet enää riittäneet kertomaan tunteita kunnolla, eli tämä siipeensä saanut oli jotenkin ajautunut repimään poikaa 12v hiuksista.

Tässä vaiheessa poika 12v oli saanut vuorostaan ne pultit, eli, tässä muuten kaikki neljä versiota tapahtumista on yhtenevät, sanonut toiselle pojalle repivänsä tätä hiuksista myös jollei laske otettaan, ja napannut sitten toisenkin raiveliin kiinni. Potkiminen jonka isä kuvasi, oli kaikissa versioissa siipeensä saaneen tekosia ja lyömistä ei missään tarinassa ollut.

Eli tässäpä sitä sitten tälle päivälle soppa selvitettäväksi. Olen siis valmiiksi kypsä. Ja sen kuuli kyllä myös poika 12v ja tämän kaverit eilen ehtoolla. Kysymykset joita en pystynyt olemaan esittämättä oli seuraavat: mistä asti sanat on sattuneet, mihin porukka on hukannut jalkansa kun eivät voineet lähteä vain nostelemaan paikalta jos kerran toisten huutelu niin pahasti kipiää teki, ja entäpä jos tällä toisella pojalla on nyt oikeasti jotain pahempaa sattunut? Lisäksi tietysti kysyin, mitä luulevat jatkossa olevan edessä mikäli tämä isä nostaa asiasta poliisijutun, kuten oli kahden muun pojan isälle sanonut ja tiedot menee koululle eli miten mahtaa yläaste sitten sujua...

Eli tässäpä tämä, noin tiivistettynä. Seuraavassa kerronkin sitten mitä tapahtui vielä loppuillasta eli yhdeksän jälkeen...