Junnun silmälasit tuli eilen. Okei, nyt on lompakko kuiva kuin beduiinin sandaali, mutta väliäkö tuon. Junnun ilo ja hyvä fiilis kuittaa kummasti sen, ettei irkku saa sitä kuivauskaappia tai keittiöremppaa. Junnu kun tuumi heti uudet lasit saatuaan että nyt näkyy hyvin. Ja varmasti näin onkin, millä muuten on selitettävissä aamulla liki itkua vääntänyt poika joka ei löytänyt niitä uusia hyviä silmälasejaan.

Irkku oli pätevänä siirtänyt ne juuri hetkeä aiemmin pois olkkarin pöydältä speden herättyä ja tokihan junnu etsi sieltä mihin ne oli illalla laittanutkin. Mitä ilmeisimmin näkö on ollut todellakin huonossa vanhoilla laseilla, näillä kun liikkuminenkin tuntuu olevan paljon varmempaa. Voi poika-parkaa, puolisokeana kulkenut ties kuinka kauan vanhoilla laseilla.

Vaan asiasta sammakkoon, Holly haastoi minut ruoka-aiheiseen haasteeseen jossa nimetään viisi inhokkiruokaa. No, saamanne pitää, kaikki kun ei maistu tällekään akalle.

1. Sienet. Ei missään muodossa, ei missään ruoassa, ei millään tavalla. Okei, ehkä saisin juuri ja juuri kurkustani alas, mutta on enemmän kuin mahdollista että ne tulee samantien myös ylös.

2. Katkaravut ja muut vastaavat merenelävät. Maku ei vain miellytä. Katkarapu tuntuu kumimaiselta ja maistuu merivedeltä tässä suussa. En syö, ainakaan mielelläni.

3. Janssoninkiusaus. Jaiks. Ei vain iske ei. Syön toki, jos pakko on, mutta silti. Jaiks.

4. Liha jossa on hippunenkin läskiä. Siis läskiä läskiä. Se on kuulkaa satavarma oksennusreaktio. Ei nyt ehkä ihan laatta lennä, mutta ei paljon puutukaan, kakomista, silmät vuotaa vettä kun koettaa pidätellä oksupoksua jne. Jaiks jaiks jaiks!!!

5. Sisäelimet, maksaa lukuunottamatta. Ei toivoakaan, että pystyisin edes maistamaan. Jo pelkkä ajatus inhottaa. Hyi. Hyi. Hyi.

 

Jaa, aika moniruokainen taidan silti olla. Huh, ja minä kun olen aina pitänyt itseäni ronkelina. Haasteen napatkoon ken tahtoo, aika monella taitaa jo ollakin.