Hermoromahdushan tässä ehtii tulla moneen kertaan, hieman hitaalla tuntuupi vuodatus käyvän. Ärsyttää, kun saa minuuttitolkulla odottaa sivun aukeamista. Tämä nyt ei tosin ollut se, mistä piti kirjoittamani, ehei. Varsinainen aihe on paljon parempi ja järkevämpi ja kesäisempi ja silleen…

Olen ajatellut ostaa teltan. Pystytän sen terkkarin pihaan ja muutan sinne poikien kanssa. En ihan kaikkien, mutta ainakin tuon 13v:n kanssa siinä voisi asua nyt toistaiseksi. Kas kun tosiaan silloin torstaina sen päänsä vuoksi sinne kiikutettiin. Tänään poika sitten kävi siellä esittelemässä hassuun asentoon vääntynyttä pikkusormeaan. Että juuri niin! Oletettavasti sormessa on murtuma, huomenna on röntgeniin meno edessä.

Ja se sormikin vääntyi niin luonnollisessa tapahtumassa, että jälleen kerran irkku mietti, miten ihmeessä tuo aina onnistuu. Ja miten ihmeessä tuo on vieläkin suunnilleen terveiden kirjoissa, hengissä olosta puhumattakaan. Poika siis juoksi saunaa ympäri pienempien kanssa. Ja luonnollisestikin kurvasi liian läheltä saunan seinää. Että siinähän se, osui mokoma laudoitukseen ja vääntyi. Ei tajua kuulkaa nih!

Muuten täällä ei olekaan mitään ihmeitä tapahtunut viikonlopun aikana. Spede on virallisestikin toipunut taudistaan, perjantaina keskustelin tämän omalääkärin kanssa ja päädyimme samaan, eli lääkäri laittaa pojalle lähetteen astmapolille ihan varoiksi. Junnun astman takia lienee parempi katsoa tilanne nyt mahdollisimman nopeasti, sittenkin, ettei spedellä ole ollut noita keuhkoputken ahtauttavia tulehduksia kuin tuo yksi. Ja toisaalta taas, niinhän se lääkärikin, jolla kävimme, sanoi ettei lapsella kuuluisi olla kokoajan nuha, ei sittenkään vaikka omalääkäri oli toista mieltä. Itsestäkin tuntuu hieman hassulta se käsitys, että kaveri saattaa olla parivuotiaaseen tapit nenän alla ja se on aivan normaalia.

Irkkua muuten lahjottiin tänään, aamupala ja kahvit tuotiin vuoteeseen ja paljon kaikkia pieniä ihanuuksia oli paketteihin kätketty. Mm junnun kerhossa tekemät seinäpeili ja taulu, johon on piirretty junnun käsi. Prinsessa oli tehnyt koulussa kortin ja kankaisen vessapaperitelineen, poika 11v kortin jossa luetteli äidin ominaisuuksia vinon pinon. Teinit olivat käärässeet äidille pakettiin Lauri Tähkän levyn ja olipa yhdessä paketissa kaulakorukin. Niin ja iso orkideankukka oli lasiruukussa. Että kyllä, lahjottu on. Kääretorttuakin oli äidille leivottu. Äitienpäivä on irkusta ehdottomasti paras juhlapäivä!

Toivotetaan nyt vielä tähän loppuun kaikille muillekin äideille ERITTÄIN HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄN LOPPURUTISTUSTA! Nyt irkku suikkelehtii hyvin ansaitsemalleen yöunoselle. Se on moro!