1404750.jpg

Irkun oma peruslasagneohje. Ollut käytössä "ikuisuuden". Kuten kamerakin.

Jauhelihakastike:

200g sipulia silputtuna
4 valkosipulin kynttä
1 kg jauhelihaa
1 kg paseerattua tomaattia
2 lihaliemikuutioa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
2 maustemittaa mustapippuria

Pehmitä sipulia ja murskattua valkosipulia hetki oliiviöljyssä, lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja mausteet sekä suola. Jätä hautumaan miedolle lämmölle siksi aikaa että teet juustokastikkeen.

1404743.jpg

Juustokastike:

100-150 g margariinia
1,25 dl vehnäjauhoja
1,3 l maitoa
reilu 200g aurajuustoa
0,5 tl suolaa
1-2 maustemittaa sitruunapippuria

Sulata margariini kasarissa ja lisää joukkoon jauhot. Anna turvota hetki ja lisää sitten kuumennettu maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, muista sekoitella pohjaa myöten samalla. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten joukkoon siivutettu aurajuusto. Sekoittele kunnes juusto on sulanut ja mausta.

1404745.jpg
Irkun on tullut aika ostaa isompi kattila juustokastikkeelle...

Levitä kerros jauhelihakastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta, jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä, juustokastiketta jne. Muista että päällimmäisten lasagnelevyjen päälle ei tule enää kuin juustokastiketta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, lasagne on valmista kun haarukka uppoaa kevyesti lasagnelevyjen läpi.

1404747.jpg

Itse laittelin tähän määrään 6 lasagnelevykerrosta (vai sittenkin seitsemän...), kukin kerros käsitti 4 lasagnelevyä. Jauhelihakastiketta jäi yli niin, että prinsessa ja junnu sai spagetin kanssa mutustella loput, he kun eivät lasagnesta pidä. Määrää voi pienentää ihan surutta, olen itse kasvattanut tämän koon noin kaksinkertaiseksi vuosien saatossa. Ja siltikin tämä tuppaa riittämään nippanappa yhdelle päivälle koko porukalle, ukolle jää juuri ja juuri seuraavaksi päiväksi annos.