Tämä nainen kipaisi Mimmi Mutikaisen keittiössä kaappaamassa ohjeen kyseisiin herkkuihin, tosin täyteosiossa sävellettiin sitten oman maun mukaan.

Eli se pohjataikina, Mimmin ohjeella sen verran muokattuna että maidon vaihdoin veteen, meillä kun tehdään kaikki hiivataikinat tätä nykyä vesipohjaisina:

5 dl vettä lämmitettynä
50 g hiivaa (käytin kuivahiivaa 2 pussia)
1 tl suolaa ( täytteen suolaisuudesta riippuen, voi laittaa ihan vähän enemmän)
1 rkl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

Laita osa jauhoista, hiivapussukat ja suola kulhoon ja sekoittele, lisää sitten vesi ja siirappi. Lisää hiutaleet ja alusta jauhoilla pehmeä hiivataikina. Lisää lämmin rasva alustuksen aikana taikinaan. Kohota taikina lämpimässä paikassa.

Täytteen kyhäsin pannulla eli

400 g jauhelihaa
200 g sipulikuutioita
4 valkosipulinkynttä murskana
1 iso grillattu paprika säilykepurkista pilkottuna
4 isoa aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
0,5 dl mietoa salsakastiketta
grillimaustetta

Paista jauheliha pannulla, mausta grillimausteella ja lisää joukkoon sipulit hetkeksi pehmenemään miedolle lämmölle. Ota täyte pois levyltä ja lisää salsakastike sekä muut emmeet. Tämän jälkeen loikkasin takaisin Mimmin ohjeeseen eli kaulitse kohonnut taikina yhdeksi pitkäksi suorakaiteen malliseksi levyksi ( pituus n. 110 cm ), tai tee kaksi pienempää levyä. Levitä täytteet levylle, rullaa pitkältä sivulta ja nipistele rullan liitoskohta kiinni. Leikkaa rullasta kiekkoja/hyrriä. Laita hyrrät kohoamaan leikkauspinta ylöspäin. Voitele kohonneet hyrrät munalla ja ripottele vielä juustoraastetta pinnalle. Paista hyrrät 200-225 asteisessa uunissa n. 15 min.

Nam, jälleen huippuhyvä ohje Mimmiltä.