Aivan ihanaa, viimeistään huomenna loppuu tämä "mihin minä laitan nämä kuivumaan"-sählääminen. Vakuutusyhtiöstä soitettiin aamulla ja korvaussysteemit on selvillä, vanhan koneen tilalle tulee täysin vastaava kone. Tai niin, onhan tuossa joitakin muutoksia ehtinyt tulemaan neljässä vuodessa, eli vanhassa koneessa (mikä vanha 4 muuten on?!) on ruokailuvälinekori alakorissa normaaliin tapaan. Veden- ja sähkönkulutuskin on ilmeisesti joissain määrin pienentynyt neljässä vuodessa ja se on kyllä pelkkää plussaa.

Merkillisen monimutkainen tuo käytäntö silti on, ei meille asiakkaille, mutta vakuutusyhtiöä ajatellen. Perjantaina siellä tilattiin hinta-arvio ja tänään kun se tuli, soitteli vakuutustyttönen kotiin ja ilmoitti millainen kone on tulossa tilalle. Hän laittaa ilmoituksen eteenpäin hankintaosastolle josta soitetaan varmaan vielä tämän päivän aikana. Tunti vakuutustyttösen soitosta ja hankintaosastolta soitetaan ja ilmoitetaan koneen tulevan Tampereelta kodinkoneliikkeestä ilmeisesti huomenna, tälle päivälle sitä ei välttämättä onnistuta enää kuljettamaan. Kodinkoneliikkeestä soitellaan vielä tänään ja sovitaan se tuontiaika.

Kone tulee asennettuna ja vanha viedään samalla kertaa pois. Lasku menee suoraan vakuutusyhtiölle eli käytännössä asiakkaan ei tarvitse kuin odotella soittoja ja konetta. Helppoa. Totesin jälleen kerran saman minkä monesti aiemminkin, vakuutusyhtiö kannattaa valita sen mukaan, mikä tuntuu itselle parhaalta. Ja tässä asiassa meillä on todella käynyt onni, olen ollut alusta asti tyytyväinen palveluun jonka olemme Fennian kautta saaneet.

Pyykinpesukonekin yllätti iloisesti kun nukkasihtiä availin. Onko ihme jos kone ei toimi, euron kolikko toimii yllättävän tehokkaasti tulppana poistopuolella. Lisäksi nukkasihti oli kaapannut jonkun omalaatuisen isohkon raudan palan, näytti ihan saranan palalta. Koskahan minä opin tarkistamaan housujen taskut kunnolla aina ennen pesukoneeseen lykkäämistä?

Speden nokka vuotaa edelleen, silmät on uudestaan lurpallaan mutta johtuuko tuo lurppaaminen sitten pelkästä väsymyksestä vai muhiiko jossain jo joku tulehdus, mene tiedä. Toisaalta yöt on nukuttu kuitenkin hyvin ja ruokakin maittaa, eli väsyttäisikö nuha? Junnu sen sijaan on tukkoinen, vaikka eskariin tuon veinkin. Köhitään ja köhitään, nenä ei vuoda eikä ole kipeä kipeä, mutta selvästikin siitepölykausi on alkanut.

Asiat on siis kokolailla mallillaan. Lapset koulussa, pesukone päällä, tiskit tiskattu ja lupaus uudesta koneesta saatu, ruokakin on valmiina ja imuria näytetty pitkin alakertaa. Melkeinhän tässä voisi oikaista hetkeksi itsekin kun spedekin meni päiväunille mutta toisaalta, malttaako sitä? Jään harkitsemaan asiaa ja toivotan teitillen hyvää loppupäivää!