Niitähän me saimme juu, ei tosin mökiltä suoranaisesti mutta saattoi silläkin osansa asiassa olla. Kävipä näet niin, että reilu pari viikkoa sitten prinsessa ja junnu oli pari yötä ukon siskolla serkkujensa seuralaisina. Seuraavana päivänä kotiutumisesta ukon sisko soitti että nyt on niin, että naapurin tytöiltä on löytynyt täitä päistään. Ja kuinka ollakaan tytöt oli juuri ennen meidän tenaviamme olleet yökylässä ukon siskolla. Että josko niitä päitä tutkittaisiin täikamman kanssa.

No, siinä niitä sitten rapsuteltiin täikammat aseina, prinsessan nuppi vaan tuppaa olemaan siitä hankala että neidillä on kovin kuiva päänahka ja ainahan sieltä hilsettä irtoaa sen takia. Aikamme tutkimme ja totesimme, että ei niissä ainakaan vielä mitään elämää näy. Seuraavana päivänä lähdettiin mökille, sekä meidän sakki että ukon sisko tenavineen. Mökillähän pienemmät nukkuu siskonpetissä eli junnu, prinsessa ja vanhin serkkutyttö samassa sängyssä.

Maanantaina laittelin prinsessan hiuksia kiinni mökillä. Kampasin ja rapsutin kun neiti totesi että toisesta sivusta kutiaa kovasti pää. Ja siellähän se, täi oli. Tarkempi kaivelu paljasti vielä pari muutakin jaloittelevaa kaveria ja voitte vain arvata kuinka ketutti. Mökillä kun on kuitenkin jo pentujenkin makuualueella lukematon määrä peittoja ja tyynyjä, ja siellä samalla alueellahan nukkuu paitsi pienemmät, myös kaikki isommat lapset ja ukon sisko eksineen.

Mikäs siinä sitten, irkku soitti ukon siskolle ja totesi että löytö on tehty. Junnulta ja poika 12vltä ei täitä löytynyt, mutta itsellä alkoi tietysti samantien pää kutiamaan kun täin prinsessan hiuksissa näin. Ukon siskokin kaiveli uudemman kerran tyttöjen päät ja totesi että juu, samainen löytö toisesta päästä.

Ei siinä auttanut muu kuin ajatella että voi voi, täytyy kiikuttaa kaikki petivaatteet ja pyyhkeet kotiin pesuun ja käsitellä päät kaikilta täishampoolla. Mökillä hommaan olisi ollut turha ryhtyä, siellä kun ei petivaatteiden pesumahdollisuutta ole. Voitte olla varmoja että ihan hieman inhotti nukkua muutama yö tietäen että jokaisen päässä saattaa olla elämää ja sitä saattaa olla petivaatteissakin joiden seassa koisii.

Tiistaina kaivelin jälleen prinsessan nupin ja juu, kolme uutta lenkkeilijäähän sieltä löytyi. Samalla kertaa tuli mieleen että niin tosiaan, teinihän yöpyy vallan meidän poissaollessamme naapurissa. Ei muuta kuin soitto naapurille ja eilen meillä kuten naapurillakin oli täisaunailta. Teini oli onneksi ehtinyt pestä kaikki petivaatteet ennen kotiutumistamme ja naapuri pesi omiaan eilisen illan.

Nyt peräkärryssä odottaa jätesäkillinen mökiltä tuotuja tyynyliinoja, pussilakanoita, lakanoita ja pyyhkeitä ja suoraan sanottuna, ei olisi tämä ralli pahempaan hetkeen osua. Nyt tässä on kaksi päivää aikaa pestä paitsi kaikki mökkireissulla sotkeentuneet vaatteet myös ne pirun mökkikamat.

Illalla saunassa pesin omakätisesti kaikkien päät aina spedeä myöten, kampasin täikammalla perään ja spedeä ja poikaa 12v lukuunottamatta joka päästä putkahti yksi täi kampaan. Jaiks! Niin paitsi ukolta, tämän hiuksia kun ei pesty kun ei niitä ole. Olkoon kuinka hullua tahansa niin jotenkin ensimmäisenä täilöydön tehtyäni tuli mieleen että meidän tenavat ei pääse enää ikinä edes ovesta ulos, vaikka eihän tuo ollut kuin sen hetken ajatus.

Ja nyt menen lataamaan uuden koneellisen pyykkiä ja jään miettimään mihin hittoon sen saan sitten kuivumaan. Se on moro!