Joopa joo, tänään mennään TAKKiin kolmeksi tunniksi. Kivaa. Edessä on ns näyttöpaja, trimmaamme siis näyttösuunnitelmiamme kuosiin. Uusi vahvistus omassa luokassa onkin muuten jättipotti; yksi näytön kriteereistä kun on ohjaaminen suomeksi tai ruotsiksi ja yhdellä vieraalla kielellä ja tällä tyylillähän tässä on jo viikko ohjattu. Ei hassumpaa ei!

Lauantai-iltana meille tosiaan tärskähti ukon siskokset paikalle, siis se vanhin ja nuorin. Istua pälpätimme keittiön pöydän ääressä, siskokset oli lähdössä baariin ja kuinkas sitten kävikään? No, minähän pyörähdin heidän seuranaan lähikuppilassa "yksillä". Yhdestä tuli tosin kaksi mutta väliäkö tuon, jos tarkkoja ollaan, adoptiolapsonen kun haki minut pois himpan puolen yön jälkeen muiden jatkaessa matkaansa toiseen baariin.

Lähikuppilassa hengasi anoppikin, hän oli liittymässä siskosten joukkoihin ja mikäs, olihan tuo ihan piristävä poikkeus normaalista. Siis se piipahdus. Anopista nyt niin osaa sanoa, tämä kun tuntui taas olevan jokseenkin käärmeissään minulle. Joka oli sikäli omituista että me olimme olleet aiemmin iltapäivällä heillä koko porukalla ja anoppi oli varsin vauhdikkaalla höpinätuulella. Ilmeisesti alkoholi saa anopin aina murisemaan minulle. Tai jotain.

Sen baaripiipahduksen syytäkö sitten se että eilen en jaksanut oikein mitään. Tuijottelin leffoja canalilta, hörppäsin kupposen kahvia appiukon poiketessa jo perinteeksi muuttuneella pyhäpäiväpiipahduksella ja lämmitin lapsille ukon aiemmin tekemää ruokaa. Junnu piipahti hiihtolenkillä, spede touhusi bakuganeilta tuijotettuaan ensin bakugan-leffan ja prinsessa pyörähti pikaisesti hakemassa koulutarvikkeensa, hän kun jäi serkuilleen yöksi.

Poika 15v kotiutui jo iltakuuden kanttiin kavereidensa seurasta, kävi suihkussa ja liittyi leffojen tuijotusrinkiin nojatuoliin. Ei aikaakaan kun tämä oli jo unessa ja sain lapsen hereille vasta ysin aikaan junnun lähdettyä nukkumaan. Merkillistä unitautia. Itse olin puoliunessa Juntti-Joen seurassa ja niinhän siinä sitten kävi että loppuratkaisu jäi jälleen kerran näkemättä. Poika 15v siirtyi sänkyynsä hieman ennen yhtätoista ja minä tein saman liikkeen hieman hänen jälkeensä.

Tässä on muuten aluillaan varsinainen juhlakausi! Ensi viikonloppuna on kuin onkin tarkoitus juhlistaa hyvin kevyesti syntymäpäiviämme (ukko täyttää perjantaina vuosia ja minä torstaina) lähinnä hyvän ruoan parissa, teini on lupautunut lapsenvahtitouhuihin lauantaiksi. Seuraavana viikonloppuna lapsenvahtitouhuissa loistaakin sitten poika 17v tyttiksensä kanssa, tuolloin menemme kurssikaverin kolmekymppisille manseen.

Samoihin aikoihin on muuten anopin synttärit joita tämä ei tosin aio juhlistaa sen kummemmin vaan antakaapa olla, helmikuun loppupuolella on sitten vuorossa anopin miesystävän viiskymppiset joita juhlistetaan kaiketi oikein kunnolla. Jösses! Teini täyttää vuosia helmikuun puolivälin tietämissä ja juhlistaa niitä kavereineen jossain kohtaa, me emme tosin kuulu moisiin kekkereihin. Teinin ja anopin miesystävän jälkeen onkin vuorossa siskonpojan synttärit ja mahtuuhan tähän sekaan vielä siskonikin synttärit jotka on tänään. Karmeaa menoa!

Vaan jaa kuulkaa, luulenpa että ryhdyn kohta tutkailemaan mitä sitä laittaisi tänään päälleen. Kas kun opiskelukaippari onkin kuumeessa eikä näin ollen tule kouluun joten tämä rouva hyppää linja-autoon. Tässähän voisi vaikka ottaa ja panostaa himppasen pukeutumiseen, josko laittaisi pillifarkut ja pitkävartiset saapikkaat jalkaansa. Oho! Tässähän on kuulkaa ideaa! Jännityksellä, tosin hyvin vähäisellä sellaisella, jään odottamaan miten velkasumman korkojen kanssa käy, jotenkin en ole taipuvainen uskomaan että niitä tänään saisin.

Ja nyt, viettäkää oikein kivakivamaanantai, minä pyrin varmasti samaan! Se on moro!

edit 6:15 Mehussa uitettu läppäri heräsi henkiin pari päivää kuivuttuaan. Ohhoh! Valtakunnassa kaikki siis kokolailla kohdallaan!