On se sitten kumma, kuinka ristiriitaisesti osataan ihmistä neuvoa. Esimerkiksi tämä prinsessan korvien puhdistusoperaatio, kouluterkkahan käski tilaamaan aikaa terkkariin hoitajalle puhdistusta varten, terkkarissa taas hoitaja totesi että kyseinen operaatiohan kuuluu sen kouluterkan, ts lasten terveydenhoitajan, toimenkuvaan eikä suinkaan heidän. Tämä asia on edelleen "pöydällä" eli korvia ei ole vielä puhdistettu mutta sen verran hommassa on sentään edistytty että puhdistuspaikaksi on päätetty ottaa se aluevastaanotto ja ns aikuisten terveydenhoitaja.

Vastaavaa ristiriitaisuutta oli ilmassa perjantaina kun soittelin pankkiin siitä sähläämästäni rahasta. Omasta pankista neuvottiin soittamaan pankkiin johon rahan olin siirtänyt, he kun eivät asiaan pysty puuttumaan. Tein työtä käskettyä ja kas, siellä toisessa pankissa puhelimen toisessa päässä osui olemaan erittäin tympiintyneen kuuloinen naisihminen joka totesi että ehei, ei he voi asiaan puuttua jos puuttumispyyntö ei tule minun omasta pankistani. Aha.

Uusi soitto omaan pankkiin ja oma pankkitäti oli ihan yhtä ulkona kuin minäkin, kas kun siis heidän käsityksensä mukaan kyseinen rahan oikealle tilille palauttamispyyntö pitäisi tulla nimenomaan asiakkaalta itseltään. Onneksi tämä meidän pankkitätimme on tuttu ihminen ja otti näin ollen asian hoitaakseen vaikka kovin asia hänestä omituinen olikin. Palauttamispyyntö on siis tehty ja raha palautunee tilille sitten joskus. Kai.

Olen muuten jäänyt miettimään tätä Islannissa tapahtunutta ja tapahtumassa olevaa tulivuorenpurkausta. Huono on kutina, sanoisin. Jostain kumman syystä olen taipuvainen uskomaan siihen, että kesästä tulee kylmä ja kurja. Kas kun eihän se tuhkamäärä joka ilmakehään on nyt levinnyt voi olla vaikuttamatta myös ilmastoon. Vai voiko? Oletan näet että tuhka ei päästä kunnolla auringonvaloa ja tätä kautta myöskään lämpöä lävitseen. Pakko todeta, että jos tämä oletukseni pitää paikkansa ja jos kesästä todella tulee kylmä ja kurja niin voi sanonko mikä. Pirullisen kylmän talven jälkeen kylmä kesä tuntuu tuplarangaistukselta.

Onko tämä ikkunasta levittyvä näkymä jota tällä hetkellä hallinnoi lumisade ja koleus sitten varmistus tälle oletukselleni, mene ja tiedä, mutta pakko myöntää että ei se ainakaan tätä epäilevää fiilistä mitenkään helpota. Kiukuttaa, sanoisin mä. Missä on se kevät nyt ja missä on aurinko ja lämpö? Hetken ehti näyttää jo niin hyvältä mutta pah, metsähän meni. Tyhmää ja ankeaa sanon mä. Mihin näistä ilmoista voi valittaa? 

Tänään pitäisi jälleen kerran, yllätys, pyykkäillä. Kenties siivotakin ja ehkä jopa kokkailla huomiselle jo jotain. Kas kun aamupäivähän menee siellä silmäpolilla pyöriessä ja jotenkin minua ei ihan kamalan paljon nappaa ajatus pikakokkailuista sieltä kotiuduttuamme. Vaikka toisaalta, ei minua kovin kauheasti nappaa kokkailu tänäänkään mutta ei kai se kokkailu voi aina kiinnostaakaan vallankaan kun sitä tulee tehtyä enemmän kuin tarpeeksi.

Mutta niin, ehkä tosiaan siirryn täyttämään sitä pyykkikonetta ja tutkailemaan pakastinta, josko tässä aamukahvittelut olisi hoidettu tältä erää. Viettäkää mukava sunnuntai ja se on moro!