Saa nähdä mikä tulos on, tälle leipurille kun iski ihan pienoinen ongelma siinä leivonnan lomassa. Piti näet tehdä hyydykekakku koska jääkaapissa sattui olemaan paitsi kermaa, rahkaa myös vaniljatuorejuustoa. Tuumailin siis mielessäni että teenpä hyydykekakun johon käytän mandariinilohkoja joita ukko toi kaupasta viikko takaperin. No justaansa joo, joku hyväkäs on syönyt ne lohkot koska mistään en kyseistä purkkia löytänyt eikä sitä löytänyt ukkokaan. Koska mandariinilohkoja ei ollutkaan päätin tehdä hyydykekakun testaillen siihen ananasmurskaa jota ukko myös toi kaupasta viikko takaperin.

Voi helkemandeeri sanon mä! Joku hyväkäs oli syönyt ananasmurskatkin. Ihan himppasen teki mieli päästää muutama kirosana tämän todettuani. Onneksi mieleen muistui pakastimeen tuotu mustikkapussi jonka olemassa olosta olin lähes satavarma koska olin sen pakkasessa vielä edellisenä päivänä nähnyt. Mustikkapussi oli kuin olikin tallella. Että josko sitten mustikkahyydykekakkua, tuumin mä. Ja ei kun tuumasta toimeen. Tällä kertaa tein hieman paksumman pohjan kuin yleensä olen tehnyt ja niin, tein sen kääretorttutaikinasta eli näillä mentiin:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Paisto 225 ja kymmenisen minuuttia, tein pohjan syvään uunivuokaan jolloin se jäi suunnilleen sentin-puolentoista vahvuiseksi.

Täytteeksi hyydykekakkuun kyhäsin sitten vaniljakerroksen ja mustikkakerroksen eli näin:

1 prk Flora vispiä

1 prk rahkaa

200g vaniljatuorejuustoa

n. 1 dl sokeria

Vatkasin vispin vaahdoksi, sekoitin joukkoon rahkan ja vaniljatuorejuuston ja sokerin ja jaoin tämän seoksen kahtia. Toisesta tein ensin pohjan päälle vaniljaraidan, ja toisesta mustikkaosan päällimmäiseksi. Ensin nakkasin 4 liivatinlehteä kylmään veteen liukenemaan ja niiden liuetessa sekoittelin vaniljaraidan pohjan valmiiksi.

Vaniljaraita

1 tl vaniljasokeria

muutama tippa sitruunamehua

1 liivatelehti kuumaan vesitilkkaan liotettuna

Sekoitin tylysti sähkövatkaimella liivateliuoksen joukkoon ja kippasin vaniljaraidan pohjan päälle. Ja sitten mustikkaraidan tekoon.

Mustikkaraita

200g mustikoita sulatettuna

0,5 dl sokeria

3 liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan liotettuna

Ja sama setti, tylysti vain vatkaimella liivateliuokset joukkoon ja koko mössö, tai oikeammin ehkä litkulta tuo näytti, vaniljaraidan päälle. Nyt kakku on jääkaapissa hyytymässä ja saapa nähdä miten akan käy, ainakin tunnin hyydyttyään näyttää jo hyvinkin kiinteältä se mustikkakerroskin vaikka hieman se kippaillessa epäilyttikin.

Kuvaa ei kakusta ole eikä tule, kamera on tosiaan rikki rikki hittolainen. Vaan mausta lupaan rapsata heti huomenissa, tai ehkä sittenkin perjantaina, huomenillallahan sitä vasta syödään. Ja nyt tämä akka siirtyy maalaisleipätaikinan pyörittelyn pariin.