Ainakin silloin kun sitä ei tee omasta vapaasta tahdostaan. Tai kunnon syystä. Junnu herätti. Sopivasti puoli viiden aikaan, ja tietäähän sen, aikansa vei ennenkuin uni uudestaan tuli ja vielä paremmin tietää sen, että puoli kuudelta oli sitten PAKKO nousta vessareissun takia. Ja siinä se, uni sitten karisikin lopullisesti. Voi tyhmyyttä. Ehkäpä kohta oikaisen tuohon sohvalle ja laitan Tonyn, tuon ihanan mafiapomon koneeseen pyörimään. Vuokrasin eilen kuuden jakson verran Sopranosia, selvästi tulossa jo vierotusoireita tämän pitkän tauon aikana. Ja entä sitten, kun viimeiset yhdeksän jaksoa on nähty? Joudun varmaan hankkimaan koko sarjan itselleni.

Hommat on hyvällä mallilla, talo kiiltää sieltä täältä, seinät on paikattu maalivauroiden osalta, vessaa on tuunattu lisää eli pytyn kansi uusittu ja mikä parasta, ne kamalat vesi- ja viemäriputket aina hajulukkoa myöten on kätketty eli lavuaarin alle hankittiin kaappi. Siis miettikää nyt, se kolmenkympin kaappi Lidlistä jota tosin kuvassa katsoimme vakavin miettein, mitenhän lie... Mutta kun tosiasia on, että mitään ihmeellisiä saati tyyriitä tällä sakilla ei kannata nyt hankkia, sohvastressi on valtava eli kärsin joka kerta kun pienet lopettavat ruokailun oireyhtymästä nimeltä "onko kädet ja suu pesty, ennen ei sohvalla mennä".

Okei, eihän se nyt tuosta vaan sinne asettunut, ei toki, siis se kaappi. Ensinnäkin, eikö euroopassa tule putket lattiasta tai mene lattiaan? Kaapin ylälevyssä oli kyllä putkille lovi mutta alalevyssä ei. Ja mikä hiton korkeuskin niillä sitten on käytössä, kun kuvassa kaappi kätki hajulukon ja meillä se jäi kymmenkunta senttiä kaapin yläpuolelle. Kamalinta oli kuitenkin se, että mies hoksasi heti kaapin kasattuaan ettei tämä kuule nyt käy. Kun nuo putket pitäisi osittain sitten saada laatikosto-osaan ja eihän niitä laatikoita sitten voi olla kuin etulevyjen osalta olemassa eli muuttuvat kosmetiikaksi. Olin siinä jo ihan luovutusfiilareissa, sanoin miehellekin että täytyy kysyä huoliiko joku muu sen kaapin, mitä me sillä sitten kun ei käy.

Mies yhtyi näkemykseen, viimeisteli kokoamisen silti ja innostuikin tuunaamisesta. No ongelmaako tässä, kaappia sen verran toiseen sivuun, leikataan itse aukko kulkemaan enemmän kaapin puolelle, rautakaupasta haetaan siihen säätöjalat joilla saadaan se nousemaan sen verran että saa hajulukonkin katoamaan sen sisuksiin ja vaikka mitä. On se kuulkaa aika guru kun sen pään ottaa. Nyt on sitten vessassa kaappi johon lykätä vessapaperirullat ja laatikot joihin piilotella hiusharjat ja muut vastaavat. Lisähintaa tuli 10 euroa kun jalat haettiin eli 40 ekkee koko pieti. Hurraa! Ja vessa on heti kymmenen kertaa siistimpi.

Ja sitten päivän, eilisen siis, ikäviin uutisiin. Prinsessa katseli elokuvaa sohvalla iltapäivällä, nukahti kesken kaiken ja kas, minä tuon hoksasin että sehän nukkuu ja tarkoitus oli hellästi herätellä. No ei, en tiputtanut sohvalta saati muutakaan vastaavaa, totesin heti koskiessa että sehän on tulikuuma. Että toipilas olisi nyt sitten talossa. Liki 39 kuume siinä pyöri illan ajan, ja maate mennessä valitti että korva tuntuu hassulta. Kurkkuaan tuo onkin valittanut jo parina aamuna. Näkee siis miten käy, onko meillä huomenna juhlahumun keskellä lisää kuumeisia lapsia, kenties jopa juhlakalu itse, joka voi sitten vaikka pökätä alttarille kesken ehtoollisviinin. Voi kökkö.

Nyt menen. Tony huutaa jo.