On se nyt sitten. Spede sammui kuin saunalyhty tuoliinsa juuri kun olin aikeissa ottaa toisen ihan suosista syliin. Kun ei kerran tuolielämä maistunut. Eli nyt on sitten taas aikaa itselle. Viitsi vielä alkaa kolinaakaan, vaikka junnu onkin jo hereillä. Mies ja prinsessa sentään nukkuu, tosin joudun herättämään prinsessan ihan kohtsilleen. Muuten lahjojen pakkaamisaika siirtyy kevyesti puolille öin ja sehän on jo nähty, ettei minusta ole puolta yötä valvomaan, etenkään nyt kun heräsin aikaisin.

Onkohan muilla sama ongelma kuin minulla? Lapset kiipeilee suunnilleen seinille, joulu tulee, jännittää, hirvittää ja vaikka mitä. Ja sitten ne pölhöt on keksineet, että Näsä on meillä. Ihan varmasti on. Vaikka eivät The Joulukalenteria ole katsoneetkaan kuin sattumalta ohimennen ennen kanavan vaihtoa. Eilen junnu kertoi miehekkäästi kuinka hän menee nyt tappamaan näsän kun se on paha. Herttinen! Poikani on murhanhimoinen! Ja prinsessa nyökytteli tyytyväisenä päätään vieressä, juu, pakkohan se on, kun se on paha ja pelottava. Missähän kohtaa on kasvatus mennyt vinoon kun joulun alla murhiakin täällä...

Asiasta sammakkoon. Spede tarvitsisi uuden vellipullon. Kokoa XXXL. 2,5 desiä vetävä ei riitä mihinkään, poika tahtoo enemmän iltaisin sapuskaa. Tai ehkä minun on vain syytä aloitella se liha. Eihän tästä mitään tule jos toinen syö likemmäs 4 desiä illalla velliä. Mihin mahaan, kysyn vaan? Pisti itseä naurattamaan eilen illalla kun tajusin, että kukaan ei ole tainnut huomata sanoa pojalle itselleen, että tuo on keskonen. Ja tuon kuuluu syödä vähemmän kerralla. Ja kasvaa hieman hitaammin. Äidin tiedotusvelvollisuus pettänyt kenties...

Sähläsin kännykän kanssa jo tänä aamuna. Koetin lähettää kuvaviestiä anopille, puhelin ei ollut yhteistyökykyinen. Buuttaus auttoi onneksi, jotenkin on alkanut tuntua siltä, että kapula alkaa olla tiensä päässä, siihen malliin se reistaa tätä nykyä. Anopille laitoin Speden kuvan jossa poika on isänsä verkkareiden sisällä. Siis muuten sisällä mutta yläkroppa on ulkopuolella. Ai niin, piti vielä kertomani mitä Spede tarvitsisi ehdottomasti joululahjaksi.

Sukkaolkaimet. Sukkahenkselit. Sellaiset joilla saisi sukat pysymään jalassa, ne kun aina tippuu toiselta. Jotenkin tuo onnistuu aina ne jaloistaan potkimaan pois, vaikka olisi millaiset sukat ja miten aseteltu. Ei tajua. Joka-aamuinen ohjelmanumero on sukan etsintä. Pääsääntöisesti onnistunut sellainen, mutta toisinaan on aamuja jolloin tulosta EI vain synny yrityksistä huolimatta. Olkaimet saattaisi pelastaa irkun monilta etsinnöiltä. Juu. Nyt menen. Prinsessaa tökkimään. Se on moro!