Ei voi muuta sanoa. Miten ihmeessä mökillä maittaakin uni aina ihan sikahyvin? Ja kotona taas herää kukonlaulun aikaan, tahtoi tai ei? Kummallista on tämä. Spede koisasi mökillä lauantaiaamuna lähes yhdeksään, me ehdimme ukon kanssa nousta reilu vartti tätä ennen. Sunnuntaina systeemi ei juuri eronnut edellisestä aamusta, ukko ja spede kömpi ylös puoli yhdeksältä ja minä koisasin vartin heitä pidempään. Ja kas, nyt ollaan kotona.

Spede herätti minut viiden kanttiin, tutti oli kadonnut sängyn alle. Ihme ja kumma että lapsi suostui takaisin unille viereemme mutta silti minä havahduin kunnolla hereille jo ennen kuutta. Ei tätä aina ymmärrä ei. Illalla kun tuli kuitenkin valvottua vielä pedin pohjalla ja tuijoteltua töllötintä likemmäs puolta yötä.

Poika 15v kotiutui iltakuuden kanttiin tyttöystävänsä mökiltä, oli ollut oikein mukavaa ja kivaa ja vaikka mitä. Teinin poikaystävä lähti puolestaan kotiin samoihin aikoihin, teinillä ja poikaystävällä on nyt edessä ajat jolloin tapaamisia ei ole läheskään joka päivä. Saapa nähdä millaista rakkaudentäyteistä antipatiaa mm teinin naamispäivitykset tulee olemaan, he kun ovat niin umpirakastuneita toisiinsa että äitejäkin hirvittää.

Teini lähti puolestaan kasin jälkeen isälleen ja on siellä lähes koko kesäkuun, viikonlopuiksi tämä ilmeisesti siirtyy kotosalle. Kesätyöt alkaa tänään ja ainakin vielä eilen illalla teini oli varsin hyvällä mielellä vaikka se ero poikaystävästä nyt tietysti hieman hiersikin kengässä. Viikonlopunhan he olivat täällä kahteen pekkaan ja pakko se on todeta että uskallan jättää heidät toistekin kaksin tänne. Keittiöä lukuunottamatta kaikki paikat oli hyvässä kunnossa, keittiössäkin se vähemmän hyväkuntoisuus johtui lähinnä siitä että jääkaapin kaksikko oli syönyt tyhjäksi ja kaikki mukit ja lautaset oli tiskikoneessa likaisena.

Poika 13v on aikeissa lähteä tänään polkupyörällä isälleen, menevät kaverinsa kanssa kaksin sinne ja poika 15v suunnitteli myös sinne päräyttämistä yöksi tai pariksi. Talo muuttuu siis todella tyhjäksi tämän päivän aikana, eihän minun seurakseni jää kuin hätinä spede, junnu ja prinsessa joista junnu jo suunnitteli menevänsä yökylään serkuilleen tänään. Se suunnitelma tosin kariutuu heti ensikättelyssä, minä en aio kannattaa kyseistä toimea tähän väliin.

Tälle viikolle on luvattu yllättävän hyvää ilmaa, saapa nähdä pitääkö lupaukset paikkansa. Toivottavasti, keskiviikkonahan vietetään paitsi niitä prinsessan sukulaistätsäsynttäreitä, myös tämän kaverisynttäreitä ja niiden kaverisynttäreiden suhteen olen tuumaillut pihaa viettopaikaksi. Näitä synttäreitä ajatellen tänään pitäisi touhuta jo erinäisiä valmistelevia juttuja kuten nurmikon leikkaus, pienimuotoinen siivousoperointi ja tutkailla valmiiksi mitä kaikkea pitää kaupasta hakea leipomista varten.

Luulenpa että siirryn vähitellen keittiötouhujen pariin, eiköhän se spede sieltä myös kohta heräile. Viettäkää oikein mukava maanantai ja se on moro!