Joopa joo, rallit oli ja meni ja kivaa oli! Tietystikin sunnuntaina iski todellinen helle ja mökiltä ei olisi millään viitsinyt kotiutua. Yhtäkaikki, kotiuduttiin sitä kuitenkin iltapäivästä ja ilta meni rennonletkeissä tunnelmissa television ääressä. Kuinka ollakaan yöllä ukolle nousi kuume. Aamulla viiden kanttiin tämä herätteli minua sen verran että totesi ettei taida olla työkuntoinen, olo kun oli jokseenkin karsea, kurkku kipeä, päätä särki ja mittari lähenteli 38 astetta. Mikäs siinä, eipä tuo ole lenssun lenssua sairastanutkaan sen muutaman vuoden takaisen nenäoperaation.
 
Tietenkin tälle seurasi jatkoakin. Eilen päivällä prinsessa valitteli päätään, illansuussa jo kurkkuaankin ja tadaa, kuumettahan se nosti. Teinikin ilmoitteli olevansa kuumeessa omassa pirtissään joten näinköhän tauti kiertää nyt koko lauman läpi. Voi rähmä! Ei hyvä aika moiseen ei, speden kun pitäisi huomenna palata tarhaan, koulu alkaa torstaina ja minulla on se tentti perjantaina. Nähtäväksi jää. Itselläkin juhmi päätä illalla mutta kuumetta ei tainnut olla, olisiko johtunut lähestyvästä ukonilmasta. 
 
Tenttialueesta on nyt puolet luettuna eli toinen puoli odottaa vielä perehtyjää. Ush! Harjoittelupaikkakuviot on edelleen auki, en saanut eilen kouluttajaa kiinni. Tänään siis uusi yritys ja toive että nyt natsaa, pitkällisen tuumailun jälkeen olen päätynyt siihen että jos niikseen on niin voihan sitä harjoittelua siirtää syyskuullekin jos se vain passaa TAKKille ja TE-keskukselle. Ihan ilman tuloja en sitä harjoitteluaikaa haluaisi millään olla mutta hätätapauksessa sekin käy, pääasia että saan nyt tutkinnon suoritettua loppuun.
 
Tänään ohjelmassa on, paitsi sitä tenttikirjaa, myös prinsessan parturia ja leivontaa. Lupasin jo aikoja sitten tehdä kummitytölle synttärikakuksi suklaahyydykekakun johon neiti rakastui kovin. Ukon sisko siitä soitteli ja kyseli eilen, ajatteli kaiketi suuttumukseni olevan sitä luokkaa että en leivokaan lapselle lupaamaani kakkua. Jotain rajaa, vaikka minä kuinka suuttuisin aikuiselle niin en minä sitä lapsiin lähde kostamaan. Kummityttö oli muuten yökylässäkin su-ma-välisen yön, tietysti moinen yökyläily aiheutti sen että vanhempikin serkku olisi ehdottomasti tahtonut yökylään. Tällä kertaa sanoin ehdottoman ein, pikkuhiljaa alkaa nämä koko kesän jatkuneet vuoroyöpyilyt riittää. 
 
Olin silti niin laiska eilen illalla etten jaksanut ryhtyä kinaamaan asiasta junnun kanssa, tämä kun tahtoi ehdottomasti serkuille yöksi. No, samapa kai tuo kun kuitenkin sekä ukko että prinsessa kuumeilee. Se olikin sitten tämän kesäloman viimeinen yökeikka johon suostuin. Josta taas tulikin mieleen, prinsessa totesi minulle perjantaina autossa että äiti sä olit väärässä. Siis väärässä minkä suhteen? No kun mummu olisi ottanut heidät mukaan sinne toiselle vuokramökille jos ei oltaisi menty juuri silloin Funparkiin. Niin? Missä kohtaa äiti oli väärässä? En ole kertaakaan edes puhunut koko mökkireissusta ja oikeasti, olisiko lapset sitten ennemmin valinneet sen mökkeilyn kun Funparkin? No ei, mutta mummu sanoi että sä olet väärässä. Voi kun sanonko mikä???
 
No, katsellaan. Kummitytön synttäreillähän tässä törmää taas koko naislaumaan ja spedenkin synttärit on näillä näppäimin joten silloinkin lienee naislaumaa nähtävissä. Mutta on se vaan hienoa että mummu pyrkii kääntämään lasta minua vastaan? Mikä ihme sitä naista nyt taas riivaa, johan tuo oli paljon paljon mukavampi aikansa? Huoh. No, tämä tästä, taidanpa nyt siirtyä keksien murskailun pariin että saan sen kakun väsättyä ja voin näinollen nakatakin sen vielä tänään ukon siskolle pakkaseen. Se on moro ja viettäkää kivakivatiistai!