Viikonloppu jälleen kerran. Pienempien serkkutyttö tuli yökylään lauantaina, prinsessa alkaa olla paremmassa kunnossa. Aamut ovat edelleen tuskallisia mutta päivisin vointi on mukava ja syöminenkin onnistuu. Tämän päivän hän saa olla vielä kotosalla mutta huomenna laittelen koulutielle, johan tuolla alkaa aika tulla pitkäksi. Poika 13v on kuin onkin lähdössä sinne mökille, lupa heltisi ihan ylihelposti perjantaina aamusella.

Soittelin näet rehtorille suoraan paitsi tämän loman, myös niiden prinsessan kouluhommien, osalta. Rehtori ihmetteli suuresti sitä ettei läksyjä ole tuotu sen tiistain lisäksi yhtenäkään päivänä, tuolloinhan hän itse kävi sanomassa luokassa että homma pitää hoitaa. Koska tämä ei itse ollut nyt paikalla koululla sain selvitettyä tämän kautta vain sen pojan loma-asian joka on tosiaan rehtoristakin win-win-tilanne. Tämä näet totesi samantien että tässä tilanteessa hän antaa luvan ihan suorilta käsin jo puhelimitse ja hoidetaan virallinen puoli sitten myöhemmin kuntoon, aina se helpottaa sen toisen kutosluokan opettajan urakkaa kun on edes pari oppilasta niistä ylimääräisistä vahdittavista pois.

Ilmeisesti tämä loma oli enemmän kuin toivottu koulun päässä, sillä perjantaina poika toi sen koulun virallisenkin dokumentaation lomasta kotiutuessaan ja kas, lomaa oli myönnetty koko täksi viikoksi vaikka puhe oli että loma alkaisi tiistaista. Toisaalta, helpompi näin, porukka pääsee lähtemään reissuun heti halutessaan eikä tarvitse odotella koulusta kotiutujia ensin paikalle. Tänään pitääkin sitten nyt aamusta pakata pojan vaatteet, saappaat ja sukset mukaan, hiihtoputkea aikovat mennä reissullaan testaamaan.

Prinsessan läksyasioista soittelin sitten rehtorin neuvon mukaisesti koulusihteerille jonka kanssa vaihdettiin useampikin sana mm prinsessan voinnista samalla kertaa. Iltapäivällä läksyjä tuotiinkin sitten vino pino ja lisäksi vielä tieto siitä, että muut ovat tehneet ympäristötiedon kokeen koulussa ja prinsessan olisi aiheellista lukea niihin kokeisiin myös. Nyt on kouluhommat kuosissa toistaiseksi, pyysin läksyjä tuonutta tyttöä tuomaan kouluhommat myös tänään mikäli prinsessaa ei koulussa näy.

Lauantaina teini lähti isälleen kaverinsa kanssa, poika 15v puolestaan päristeli manseen ensimmäisiin treeneihin. Tämä on harrastanut itsekseen parkouria jo vuoden-pari ja hiihtolomaviikolla tämä oli nuokkarin porukan kanssa Tampere-Talolla järjestetyssä ChillOut-tapahtumassa jossa oli mm kyseisen lajin seura esittelemässä toimintaansa. Enpä tiennytkään että tuollainen seura on edes olemassa, mutta hyvä että tiedän nyt ja poikahan oli heti innoissaan siihen liittymässä. Poika 13v harkitsi myös hetken liittyvänsä seuraan, tämä kun on harrastanut kyseistä lajia ominpäin vielä pidempään kuin poika 15v mutta ei tämä ainakaan vielä sinne ilmoittautunut.

Luonnollisestikin pojan 15v seurana tuolla treeneissä oli tyttöystävä, tämä lempi kun tuntuu olevan kovin leiskuvaa sorttia nyt. Illan "pariskunta" viettikin sitten pojan huoneessa leffaa tuijotellen kunnes poika lähti saattamaan tyttöystävää kotosalle yhdeksän kanttiin illalla. Eilinenkin meni sitten osin näiden hengaillessa meillä ja illalla tyttö saateltiin taas hyvissä ajoin kotiin. Mukavaa huomata että muillakin on kotiintuloajat aika aikaisia kuin vain meidän tenavillamme.

Teini kotiutui vasta iltaysin kanttiin isältään eilen ja tänä aamuna työharjoitteluun herääminen oli taas yhtä tuskaa. Kauhulla odotan ensi kesää ja teinin toiveissa olevaa kesätyötä, melkein tässä joutuu toivomaan että tämän työllistäisi joku firma jossa työaika alkaa vasta aamupäivällä aikaisen aamun sijasta. Saa nähdä, kesätöiden saaminen on todennäköisesti suunnilleen lottovoittoon verrattavissa, niitä kun ei juurikaan ole tarjolla tänä kesänä. Onneksi teini haki useampaan paikkaan ja vieläpä äidin neuvomalla tavalla eli käveli sisään milloin mihinkin liikkeeseen johon toivoo pääsevänsä. Mm makuuni, seppälä, sittari, soneran myyntipiste ja seurakunta on haettujen listalla, ja taitaa niitä haettuja paikkoja olla muitakin.

Taidan vähitellen siirtyä herättelemään poikaa 15v joka on ainoa kasiin menijä tälle aamulle. Tämän lisäksihän ovesta ei tarvitse pihalle tuupata kuin junnu, joka on muuten ihan toisessa kuosissa kuin vielä viikko sitten. Hiihtoloman loppupuolella aloitetut singulairit lisälääkityksenä purevat, jopa ukon sisko totesi puhelimessa pojassa olevan julmetun eron ihan pelkän käytöksen osalta. Tiedän, junnu menee levottomaksi ja "sekapäiseksi" kun hapetusarvot on hanurillaan, lääkityksen ollessa kohdallaan tämän käytös ja keskittymiskyky on aivan eri luokkaa.

Hyvänä osoituksena tämän keskittymiskyvyn toiminnasta voitaneen pitää viime viikon alkupuolella koulussa tehtyä kirjoituskoetta jossa opettaja saneli sanoja ja lasten piti kirjoittaa ne tavuttaen oikein. Poika sai täydet pisteet kyseisestä kokeesta joten ihan ei mene nyt jakeluuni miten opettaja pitää yhtenä vaihtoehtona sitä, että poika tuplaisi ekaluokan pienluokalla. Ne taidot mitä ekalla kuuluu oppia on näet loistavasti plakkarissa ja joissain määrin minua hämää suunnattomasti myös opettajan ennen lomaa lausuma toive siitä, ettei pojan lääkkeitä nyt tuplailtaisi ennen koulupsykologin suorittamaa arviota tämän koulunkäynnistä. Tämä kun tuumi että nähtäisiin millainen poika ihan oikeasti on ilman lääkitystä ja ei nyt millään pahalla, mutta astmaatikko jolla ei henki kulje kunnolla ei ole kyllä oma normaali itsensä.

Mutta tosiaan, herättelemään säntää tämä nyt. Oikein mukavaa maanantaita kaikille ja se on moro!