Vaikka nyt pikkupakkasella alkaakin mutta silti, aurinkohan se siellä näkyy! Ja eilen oli kuulkaa aivan superihana sunnuntai vaikka ilma ei kummoinen ollutkaan. Puolet päivästä tuli vietettyä telkkarin ääressä, pikaisesti piipahdin kaupalla pojan 15v ja tämän kaverin kanssa hakemassa pojalle herkkuja junamatkalle. Niinpä, juna jyskyttää juuri nyt kohti Turkua kyydissään kaksi onnetonta repuusia joilla ne säännöt on tosiaan hieman rajumpaa luokkaa nyt. Toisaalta, eipä tuo haittaa, henkkoht veikkaukseni kun on että ne säännöt lievittyy Ahvenanmaalle ehdittyään.

Eilen junnu lähti serkkutytön seuraksi touhuamaan jo päivällä, toinen serkkutytöistä taas kulkeutui meille touhuamaan. Ja mikä siinä oli touhutessa, lähes koko päivän prinsessa ja serkkutyttö pomppi trampoliinilla jonka ukko kasasi lauantaina. Ihanaa, ei tarvitse enää kuunnella sitä moukumista siitä että koska se tramppa laitetaan ja koska isi pistää sen ja koska me saadaan se. Lauantai-illankin prinsessa vietti tiukasti trampoliinilla, seurana oli tuolloin junnu. Junnu-mokoma vaan alkaa olla suhteellisen tukossa taas eli oli ihan hyväkin ettei tämä eilen pahemmin trampoliinilla joutanut olemaan.

Mahatauti on jatkanut etenemistään, poika 13v viettää tämän päivän kotona. Oli oksentanut lauantai-iltana isällään ja tälle oli noussut kuume, eilen aamulla kuume oli jo kaikonnut mutta jostain kumman syystä jogurtti ei edelleenkään pysynyt sisällä. Isä palautti lapsosen iltapäivästä ja ei tuo kipeältä enää näyttänyt sen kummemmin mutta päätin silti ihan varoiksi pitää pojan kotona. Illalla pysyi eväätkin jo sisällä mutta en ole viitsinyt lähteä muuttelemaan tätä eilen langettamaani päätöstä.

Oikeastaan mahatautitilanne alkaa olla aika hyvä, sairastumattomien listalla on enää prinsessa, teini ja ukko. Poika 15v kun oli myös oksupoksuillut lauantai-iltana kesken leffan tuijottelun. Niin ja tämähän oksupoksuili sitten siellä naapurissa, tämä kun vietti koko viikonlopun siellä ja vain piipahteli kotosalla. Saa nähdä koska tämä lopputiimi ottaa taudin kontolleen, en usko että he jäävät ilman koska tauti on ollut aika ärhäkkä tarttumaan.

Teini vietti viikonlopun omilla laduillaan, perjantaina tämä yöpyi poikaystävänsä kaverilla ja lauantaina tämä ilmestyi pikaisesti käymään kotosalla puolen päivän kanttiin, he olivat näet siirtymässä poikaystävälle ja tämän äiti oli tullut hakemaan heitä. Poikaystävä ajeli sitten kotiin kärryllä täältä, tämän vanhemmilla kun on opetuslupa ja poika ajaa kuin vanha tekijä jo. Ihan hyvä niin, teinin ajokortin saaminen kun on ollut järjettömän pitkä projekti ja joissain määrin epäilen jo tuleeko tämä sitä edes saamaan. Muutamat kirjalliset on repattuina ja nyt tämä ei ole kirjallisiin päässyt hetkeen kun koulussa on ollut hommat sillä mallilla että tämä ei ole voinut olla poissa sieltä kesken päivän.

Pakko se kortti on tämän silti nyt ajaa, koko juttu kun on maksettu aikaa sitten ja kortin saaminen on enää niistä kirjallisista ja inssistä kiinni. Tosin, minä en tiedä uskaltaako tuota liikenteeseen päästää. Neiti kun on niin järjettömän kova jännittämään että jo se yksin saa minut pelkäämään kuinka tämä suoriutuu muun liikenteen joukossa. Luultavasti ja toivottavasti pelkään turhaan. Poikaystävä saa kortin vasta kesäkuulla eli siihenkin on vielä kotvanen.

Ensi viikonlopuksi he ovat menossa teinin isälle ja kuulkaa, pakko se on todeta että teini on todella todella rakastunut korviaan myöten eikä se poikaystävä kyllä tässä kisassa häviä alkuunkaan. Eikä siinä edes kaikki, koska poikaystävä harrastaa urheilua eikä näin ollen polta ollenkaan, juokin vain joskus ja jouluna-tyyliin, niin enpä voisi juuri iloisempi olla tästä valinnasta. Teini on näet lähes täysin lopettanut tupakoinnin nyt kun poikaystäväkään ei polta ja vappupippalointi baarielämän merkeissäkin jäi täysin väliin kun ei se poikaystäväkään niin välitä. Voisi jopa sanoa että teini muistuttaa nyt enemmän omaa itseään kuin pariin-kolmeen vuoteen.

Vaan kuulkaas, luulenpa että lopetan tämän raportin tältä aamulta tähän ja siirryn suosilla tyhjentämään tiskaria ja sitä kautta kohtsilleen herättelemään yläkerrasta kasiin menijöitä eli prinsessaa, jolla on tälle päivälle joku lukkarimuutos, ja teiniä ja sitä tämän poikaystävää. Viettäkääpä mukava maanantai ja nauttikaa auringosta! Se on moro!