Kun nyt kalan makuun pääsin, siis tuoreen kunnon kalan, niin eiköhän sitä tehnyt jo eilen mieli. Vaan eipä tuota pakkasessa ollut ja marketitkin kiinni, tänään oli muutenkin edessä kauppareissu ja komea lohifile osui mukaan. Painoa mokomalla taisi olla likemmäs parikiloa, vuokaan ei juuri tilaa jäänyt. Jostain kumman syystä olen kärsinyt myös kroonisesta kasvisten kaipuusta viikkotolkulla mutta pakko se on myöntää, kun pienimmät kaksi sankaria oli mukana eikä minkäänlaista ostoslistaa tehtynä niin unohtuihan ne, kasvikset sinne kauppaan. Onneksi kotipakkasessa oli vielä pussinjämiä, babyporkkanoita ja parsaa. Jääkaapissa nökötti puolikas paprika viikonlopulta. Niistä sitten säveltämään...

1407481.jpg

Kasvispeti:

Paprikaa paloina
Parsaa pikkuisen pienittyinä kukintoina
Babyporkkanoita
0,5 tl suolaa
ripaus sitruunapippuria
2 dl kuohukermaa

Voitelin vuoanpohjan juoksevalla margariinilla ja heittelin kasvikset vuokaan. Päälle ripottelin mausteet ja kaadoin kermaa koko komeuden ylle. 200 asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi "alkukuumennukseen".

Auralohi:

Lohifile
170 g kolmio aurajuustoa
sitruunapersiljasuolaa (kummallinen löytö maustehyllystä kotoa, kuka lie ostanut, koska ja mihin?)
sitruunapippuria

Nypi lohesta ruodot, itse käytin hommaan pinsettejä. Leikkaa reippaankokoiset taskut koko matkalle loheen. Laita jokaiseen taskuun siivu aurajuustoa. Nosta file esikuumennettujen kasvisten päälle ja ripottele fileelle mausteet mikäli niitä käytät. Koko komeus takaisin uuniin, puolisen tuntia 200 asteessa.