Taidan tänään ottaa ja urakoida oikein tosissani siivoustoimien kimpussa. Tai sitten en, aamupäivästä kun pitää suunnistaa kylille kurkkimaan paitsi oikeanväristä lankaa myös erinäisiä leivontavärkkejen hintoja. Kas kun niin, tämä minun kutomavauhtini on aika huikea. Ollut ainakin viime päivinä jolloin monesti on tullut istuttua useampi tunti sukkapuikot kourassa ja tuijoteltua milloin telkkaria, milloin speden touhuja ja milloin muiden läksyjen tekoa.

Tästä kutomavauhdista johtuen lankaakin on kulunut sitten suht vauhdikkaasti. Ja tottakai joukkoon on mahtunut yksi kunnon kämmikin eli tämä;

1283571274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niinpä niin, oikealla puolella sukka jota kudoin eilen aamupäivästä aina joutessani ja jota jatkoin iltapäivällä kaunareiden seurana. Tietysti muistaen että minulla on valintatalon kassissa vielä yksi täysi kerä tuota vihreää lankaa. Ja tottakai minä kaivoin sen lankakerän esiin kun lanka alkoi olla loppu ja kas, vasemmalla näette nyt sitten siitä muka samasta langasta kudottua sukkaa. Juu ei. Selvä väriero jota ei valintatalon kassissa kahta kerää hypistellessä tosiaankaan huomannut. No, tänään metsästän sitten tuota toista lankaa, pitäkää peukkuja että sitä löytyy. Nämä sukat on näet lähdössä neitokaisten jalkoja lämmittämään.

1283571552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhdessä näiden sukkien kanssa joista tuo keskeneräinen sukkakin on jo toki valmis kuten parinsakin. Lisäksi laatikossa on kolmet sukat joista kahdet jätän kotiin omalle sakille ja yhdet varasi serkkulikka jo tyttärelleen. Vaan vielä on urakoitavaa ja lisääkin otetaan eli edelleen sähköpostitse voi lähestyä asian tiimoilta. Josta tulikin mieleeni, pitäisi kurkkia myös ohuempia puikkoja ja vauvalle sopivaa villalankaa tänään sieltä kauppareissulta.

Vaan sukista suhteeseen. Meillä vallitsee jonkinasteinen kylmä ilmasto tässä pirtissä. Tai kylmä ja kylmä, mahtaako sekään olla oikea sana, välttelevä? Välinpitämätön? Huoh, en minä tiedä, oli mikä oli mutta ei ole kivaa nih! Siitä euron keskiviikkoisesta katoamisesta asti tunnelma on ollut kuin jääkaapissa. Suunnilleen. Torstaina ehdin jo hetken luulla että jahas, taas oltais normivoinneilla mutta äsh, se oli silkkaa luuloa.

Voi olla että tulkitsen jopa ihan päin prsettä tätä syytä mutta oletan sen liittyvän nimenomaan siihen euroon. Ukko on näet ollut jokseenkin omissa oloissaan. Tai omissa ja omissa, tämä on viettänyt kaiken kotonaoloajan pois minun lähistöltäni. Jutellut spedelle ja ollut muuten kokolailla hiljaa. Arvatkaapa risooko? No tottakai! Etenkin kun tämä vastaa kysymyksiin siitä mikä on toteamalla että ei mikään, kaikki on ihan kunnossa.

Eilen olin saada iltasella sitten jo slaaginkin tähän vaikenemiskulttuuriin liittyen, kas kun ukko soitti töistä päästyään että tuleekin vasta myöhemmin, hän käy ensin serkkunsa kautta. Hänellä on kyllä avaimet joten mene nukkumaan vaan. Aha. Mieleen tuli heti viimekesäinen reissu. Tuolloinhan ukko oli päätynyt hengaamaan nimenomaan serkkupoikansa kanssa, kuinkas muutenkaan. Ja tuolloinkin tunnelma kotosalla oli ollut kokolailla samaa luokkaa. Höh! Ukko ei muuten tehnyt viimekesäisiä, tämä kotiutui kokolailla yhdentoista kanttiin juuri kun olin hilpomassa kohti petiä.

Kiitin itseäni kuitenkin kaukonäköisyydestäni. Minä kun olin päivällä tuumaillut mielessäni että josko kipaisisin kaupalla ja hakisin vähän jotain salaattiainesta ja muuta herkkupuolta ja kokkailisin ukolle kympiksi, jolloin tämä siis pääsee töistä, jonkin herkullisen iltapalan. Kynttilät pöytään, romanttinen kattaus, hyvää tunnelmamusiikkia. No, yllättäen päädyin jättämään suunnitelman vain suunnitelmaksi, kas kun teinit. Tämä kannattanee toteuttaa joku kerta kun teinit on isällään, näiden kotonaollessa kämppä ei todellakaan ole aikuisten ennen puoltayötä.

Muilta osin eilinen olikin ihan suhtkoht kiva päivä. Minä tosiaan touhasin kotihommia, pyykkäsin ja kudoin. Aamusella kävin ukon ja speden kanssa sittarilla ja autopesussa, huom tunnelma oli toki tuollakin reissulla jokseenkin kyseenalainen. Illansuussa sisko soitteli ja pitkällisen puhelun jälkeen tämä pyörähti pikana paikalla. Oli jälleen kerran joutunut hakemaan apteekista uuden inhalaattoripakkauksen, tämä kun onnistuu hukkaamaan niitä holkkeja niistä ihan urakalla. Samalla kertaa tuumimme että josko tänään iltasella mutta ainakin vimeistään huomenehtoolla hilpasemme lenkille. Kas kun sisko tekee lähes täysin yövuoroa tätä nykyä joten päivät menee nukkuessa.

Tänään pitäisi mieshenkilön naapurikunnasta tulla kurkkaamaan 19" tietokonenäyttöäkin, se on pitkään pyörinyt turhanpanttina pitkin huushollia ja lykkäsin sen huutonetiin myyntiin. Saapa nähdä josko mies veisi sen mukanaan, olen päättänyt realisoida kaiken turhanpäiväisen rahaksi ja ne joita ei rahaksi pysty tai viitsi muuttaa saavat häädön jotain muuta kautta. Nih! Taidan viettää myös osan päivästä kutimet kädessä, jos tuota puuttuvaa lankaa vain löytyy niin elän toiveessa että saan sukkapaketin postiin jo maanantaina.

Sisko muuten vinkkasi eilen joulumarkkinoista! Tämä juttu pitää tutkia, sinne voisi näet kiikuttaa limppuja myyntiin ja miksi ei myös muuta leivonnaista ja kenties kudelmiakin? Kirpparipöytäkin on tarkoitus ottaa siskon kanssa lastenvaatekirppikseltä. Kumpaisellakin on reippaanlaisesti vauvanvaatteita varastoissaan ja niistä pitäisi päästä eroon.

Ensi viikonlopun, tai ainakin osan siitä, minä olen ihan itsekseni täällä. Tai itsekseni ja itsekseni, tenavat on kyllä kotosalla. Ukko lähtenee mökille appiukon kanssa piippua paikoilleen nostamaan, minä en alunperinkään lupautunut tähän reissuun mukaan ja onneksi nyt minulla on varsin hyvä syy jättäytyä pois, kas kun viikonloppuna pitäisi leipoa kakku poikineen kaverin lapsen synttäreille. Mökille tekisi silti kovin mieli, mutta lähinnä sinne Parkanon suuntaan. Länttäsenpä tähän loppuun vielä muutaman kuvan sieltä mökkimaisemista;

1283573891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1283573831_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1283573918_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1283573813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyllä kelpaisi. Sniif! Siirryn toimimaan eli se on hyvää viikonloppua ja moro!