Sitä ihan itseään. Junnuhan otti ja oksensi sen yhden kerran maanantaina. Naapurin poika oli oksentanut myös, mutta jo edellisenä yönä ja maanantaiaamu oli vielä mennyt oksennellessa. Huomautettakoon että me elämme suunnilleen symbioosissa naapurin pojan kanssa, aina kun poika on kotona, hänet löytää meidän pihasta tai yläkerrasta. Tiistaina kumpikin sankari oli jo kunnossa ja pääsi kouluun tutustumaan.

Tiistai-iltana, nukkumaan mentyään, naapurin poika oli oksentanut uudemman kerran. Ja todennut äidilleen että me syötiin junnun kanssa sitä ruohoa siellä naapurin pihassa. Naapurin pojan äiti, speden kummitäti siis, soitti kymmeneltä illalla kauhuissaan kysyen ensi sanoinaan oksentaako junnu kuinka kamalasti ja mitä ollenkaan pojat on syöneet. Irkku oli lievästi tyyliin "mitäh" puhelimessa, junnu kun nukkui jo.

Hetken neuvonpidon jälkeen selvisi, että pojat oli syöneet ruohosipulia joten myrkytystilaa ei ollut ilmassa. Mutta kovin oli oksupoksua tullut naapurissa, vessa oli kuulemma seiniä myöten oksupoksussa. Jaiks. Keskiviikkona naapurin poikakaan ei enää oksupoksuillut ja eilen tuokin pääsi jo eskariin. Meillä ei oksupoksuja olekaan maanantain jälkeen näkynyt.

Ennen tätä aamua. Prinsessa, joka kuuluu muuten lapsiin joihin ei mahatauti tunnu pystyvän kovin herkästi, seisoi irkun sängyn vieressä hieman viiden jälkeen todeten surkealla äänellä, että "äiti mulla tuli oksennus sängyn viereen". Jahas. Prinsessa siirtyi sohvalle nukkumaan ja irkku piipahti siivoamassa oksupoksut siinä aamukahvia odotellessa. Eilinen ajatus tämän päivän taukoilusta metsäkeikan suhteen oli aika fiksua ennakointia.

Muilta osin tämä aamu onkin mennyt vallan mukavasti. Olen aiemminkin maininnut aamukoukuistani, joista valitettavasti Tohtori Kiminkinen on ilmeisesti lopetettu. Jäljellä on siis Saimi ja Jalmari, jota tänäkin aamuna olen kurkkinut toisella silmällä ja pitää jälleen kerran hämmästellä Kuustosen tapaa jutella vanhempien ihmisten kanssa. Kerrassaan mukavaa katseltavaa.

Tämän päivän ohjelma on vielä täysin auki, junnu menee toki eskariin ja isommat lapset ovat lähdössä isälleen viikonlopuksi. Siivoilla pitäisi, pyykkiä pestä ja ruokaa laittaa eli voiko tavanomaisemmin päivää viettää? Nyt irkku siirtyy sujakasti tyhjentämään tiskikonetta ja lataamaan pyykkiä koneeseen, prinsessa kävi uudemman kerran oksentamassa joten tämä päivä menee todellakin kotosalla neljän seinän sisällä.

Hyvää perjantaita kaikille, se on moro!