Harmaata sellaista vielä toistaiseksi, mutta ehkä se aurinko sieltä taas ilmestyy. Selkä yllättävän hyvässä hapessa tänä aamuna, tarkoittaako tämä sitä, että tästä se taas lähtee? Kaikkinainen iskussa olo? Kovin on ainakin hyvä fiilis itsellä, aiemmin kiroomani autoton vapaapäivä muuttuikin autolliseksi, kiitos eilen ostetun kauppakassin.

Jo pelkästään se, että miehen kanssa kaksin lähdettiin autoa katsomaan, piristi mieltä, ja tottahan se, että toinen sen auton kotiin ajoi, piristi vielä enemmän. Tänään pääsemme junnun kanssa kaksin kauppoille kunhan eskari on siirtynyt eskarin tiloihin. Suunnitelmana tukussa käynti, haen kevyellä kädellä kymmenen kilon ketsuppiämpärin.

Auto itsessäänhän ei ole enää mikään kukkanen, no herttinen, liki kaksikymmentä vuotta vanha, mutta juuri katsastettu ja ajokunnossa, eli ajaa asian. Bensankulutuskin on toista luokkaa kuin Volvossa, eli alle kymmenellä selviää mennen tullen kaupunkiajossa. Yksi asia minua tosin hieman "jänskättää" autolla ajoon lähtiessä... Kytkin. Kuinkahan mahdan muistaa käyttää sitä? Sen verran tottunut kurvailemaan tuolla automaattivaihteisella, että voi olla taas aluksi muisti huonona.

Eilen illalla testasin itse sen verran uutta kärryä, että siirsin penkin niin lähelle kun sain kiroten liian lyhyttä siirtovaraa. "En mää yltä ilman tyynyä selän takana", ja ukolla oli hauskaa kun näytti että vielä oli yksi säätö käyttämättä. Kamalaa muuten kun on tosi lyhyt, tämä auton hankinta. Volvossa tajuttiin testata liikkeessä että yletyn, mutta tuossa kärryssä ei tullut mieleenkään, vaikka kokemusta on myös autoista joissa ei säädöt yksinkertaisesti riitä.

Jotenkin sitä luotti siihen, että kun ensimmäinen auto jolla aikanaan ajelin oli Opel Kadett, niin tottahan saman merkin Vectran penkkikin käy. Onneksi toinen säätö auttoi, muuten olisin varmasti hyppinyt kiukusta tasajalkaa. Eli nyt on toinen auto ajettavaksi, vuosi tai kaksi sillä olisi tarkoitus päästä kulkemaan. Mikäli ei ensi keväänä mene katsastuksesta läpi niin ilmeisesti menee siinä kohtaa sitten myyntiin, muussa tapauksessa tuo pidettäneen vielä ajossa itsellä.