Merkillistä. Mihin se tämäkin vuosi taas on hujahtanut. Monessa blogissa on mietitty vuoden saldoa, hyviä ja huonoja juttuja. Tehty tilinpäätöstä kuluneesta vuodesta. Itse mietin samaa eräänä päivänä, tämän vuoden merkkitapahtumia.

Monella tapaa tämä vuosi on ollut seesteisempi ja tasaisempi kuin edellinen. Viime vuonna lista plussista olisikin ollut perin merkillinen. Oli rippijuhlaa, ongelmaraskautta, keskenmenoa, koiruudesta luopumista, syntymää ja paskaista vettä. Tänä vuonna ei ole oikeastaan tapahtunut mitään ihmeellistä jos vertaa edelliseen. Lista jää väkisinkin tekemättä.

En ole löytänyt itseäni, en ole oppinut mitään uutta, en ole tehnyt mitään merkittävää. Hyvä vuosi siis. Jouluna hämmästelin mielessäni sitä, että onko siitä tosiaan jo vuosi kun vettä ei saanut käyttää edes pyykinpesuun. Onko siitä tosiaan jo yli vuosi kun teini pääsi ripille. Onko siitä jo tosiaan yli vuosi kun jouduin luopumaan koiruudesta. Onko siitäkin jo tosiaan yli vuosi kun itkin saunassa keskenmennyttä pikkuihmistä. Ja onko siitäkin muka kulunut yli vuosi kun juoksin keskolaan ja takaisin päivästä toiseen ja elin vauvantuoksuista ihanaa elämää.

Tämä vuosi on ollut hyvä. Ainoat isommat positiiviset tapahtumat on olleet appiukon kuuskymppiset ja kaksinkeskeinen loma ukon kanssa. Ja ne on isoja plussia. Tokihan voisin todeta, että ihanaa kun spede oppi kävelemään, junnu meni eskariin, teini siirtyi amikseen, mutta kaikki nuo tuntuu kovin laimeilta viime vuoden jälkeen ja silti ne on isoja virstanpylväitä.

Voisin todeta, että speden astman toteaminen oli negaa, korvatulehdukset on olleet negaa, prinsessan uhmailut on negaa. Mutta edelleen, kovin laimeita negoja edellisvuoteen verraten. Tämä vuosi on ollut minun mittapuullani tasainen, hyvä vuosi, elämä on sujunut omaa tuttua latuaan ilman ihmeellisiä tunnevuoristoratoja tai ylimääräistä urheilua. Ja kyllä, minä olen kiitollinen siitä että tämä vuosi on mennyt näin. Ja kyllä, ehkä kuitenkin ensi vuonna voisi tapahtua jotain ihmeellistä mutta jos saa pyytää, positiivista kiitos.

Hyvää uudenvuodenaattoa kaikille lukijoille!

Ehkä minä ensi vuonna kehitän jotain perinjuurin ihmeellistä ja merkityksellistä.