Uutiset kertoo yön olleen taas vilkas ensiavussa. Vilkkautta lisää se, että hoitohenkilökuntaa on sairastunut runsain joukoin. Spede jatkaa räkimistään, kynnys käyttää lääkärissä on noussut metristä kilometriin. Kukaan uskalla ehdoin tahdoin todelliseen epidemiapesään astua. Kotikeinoin onneksi pärjää ainakin vielä. Apteekissa olisi tosin käytävä, mutta jätän väliin tuonkin ja soittelen vaikka sitten iltapäivällä exälle, josko tuo toisi terveiden ihmisten apoteekista tarvittavat tropit.

Tuttavien kanssa keskustelu kertoo karua kieltään, en ole ainoa jonka elämä sujuu tällä hetkellä jonkinasteisessa kaaoksessa. Uutiset seurataan muuallakin tarkkaan, kaikista uusista sairastuneista ja lausunnoista ollaan huolissaan. Tosin niitä lausuntoja ei juurikaan ole edelleenkään ollut tarjolla, kaupunginjohtaja on tainnut pestä kätensä koko sopasta. Vesilaitoksen johtaja, se heppu joka alunperin vakuutteli kuinka ei hätää ole, vesi on ok ja asia hoidossa, totesi tosin tänä aamuna että tilanne on vakava.

Missä viipyy tahot jotka ihan oikeasti osaisi sanoa mitä voi ja saa tehdä? Edelleen meille sanotaan, että vettä voi käyttää kunhan sen keittää. Ja samaan aikaan maikkarin aamulähetyksessä joku asiantuntija totesi, että vettä ei kannattaisi nyt käyttää edes keitettynä talousvetenä. Joku ehdotti mielenosoitusta ALn keskustelusivuilla, toinen hautakynttilöiden viemistä vesilaitokselle ja kaupungintalolle. Joku totesi, että moni on saanut tarpeekseen koko sopasta ja muutto pois kaupungista tapahtuu heti, kun kämppä on myyty ja uusi hankittu.

Edelleenkään yksikään ministeri tai kansanedustaja ei ole kommentoinut asiaa. Me emme ole riittävän iso ja tärkeä ryhmä, että meidän kohtelumme liikuttaisi ketään. Meillä ei ole väliä. Meitä johtaa lauma idiootteja, jotka eivät tunnu tietävän itsekään mitä tehdä. Paitsi sen, etteivät pitkällä tikullakaan itse koske veteen jota me saamme kyllä keitettynä käyttää heidän mukaansa. Yksivuotias lapsi on ollut tiputuksessa liki kaksi vuorokautta taysissa. Voimia hänen vanhemmilleen. Ihmisiä on sairastunut muuallakin, niitä joille kaupunkilaisiamme on mennyt kylään viikonloppuna, tai joiden luokse on menty evakkoon.

Me olemme mututiedon varassa edelleen. Joku kysyi pitäisikö alkaa siivoamaan tosissaan kämppää näin joulun alla, mutta tarkoittaako se käytännössä sitä, että hän levittää paskaa seinille ja pöydille siivoamalla. Pullotettua vettä ei edelleenkään kaupungin toimesta jaeta, sunnuntaina kun jaettiin oli jakomäärä 3 litraa per henkilö. Meillä se tarkoittaa 24 litraa päivässä. Sen verranko pitäisi päivää kohti hakea jostain vettä? Olemmeko me oikeutettuja myös vahingonkorvauksiin, sillä aika paljon ylimääräistä vaivaa ja huolta saastunut vesi tuottaa.

Prinsessan pää kutiaa. Hiukset kaipaisivat kipeästi pesua, jota ei uskalla hoitaa koska prinsessa on kovin herkkäihoinen ja vesijohto puskee uimahallivettä jossa on ties mitä sontaa vielä lisäksi joukossa. Sitäkään kun ei kunnolla kukaan kerro, todetaan vain että vesi sisältää edelleen ulostepohjaisia bakteereita. Uusimpana kummituksena heilutetaan pelkoa siitä, että vedessä on norovirusta. Ennestään kummituksina häilyy mielessä jutut siitä, onko veden kautta mahdollista saada hepatiitti-A, HIV tai jokin muu vakava sairaus. Suhtautuminen salmonellaan alkaa selvästi olla luokkaa "pahanpuoleinen mahatauti", vaikka sitä on aina ennen pidetty isona pahana tautina.

Exän kanssa sovin, että laitan lapsille tänään mukaan desinfiointiainetta pikkupullon. Saavat hieroa kunnnolla käsiinsä heti kun isälleen lähtevät ja mielellään siellä perilläkin joka välissä, jos vaikka jokin tautikanta on jo meihin pesiytynyt. Isä saunottaa lapset sitten viimeisen päälle vielä tänä iltana. Mieli halajaisi itselläkin evakkoon. Johonkin jossa voi vettä ottaa hanasta ja peseytyä ilman että olo on yhtä paskainen kuin suihkuun mennessä.

Kenen piiriin tämä soppa kuuluu hallituksessa? Miksi tähän ei kiinnitetä huomioa? Helppo vastaus, huomenna on linnanjuhlat, ei kai kenelläkään ole aikaa ottaa tätä asiaa hoitaakseen. Tärkeysjärjestys se olla pitää. Herrat ensin, ei meillä ole väliä.

Lisäys edelliseen. Nyt on kaupungin sivuille laitettu tietoa yhden lauseen verran: Veden käyttökielto koko Nokialla toistaiseksi.