Tässä fetaa, paprikaa ja tomaattia lisukkeena.

Tein tänään lauantaipäivän kunniaksi pari pellillistä pizzaa. Täytteitähän meillä käytetään reilusti ja pizzojakin on syytä tehdä pari peltiä kerralla jos tarkoitus on saada niillä maha täytettyä muiltakin kuin vain lapsilta.

Pohja (parille pellille):

7 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria
3 dl vettä
öljyä (olisko tuota peräti 2-3 rkl)

Kuivat aineet keskenään sekaisin, joukkoon vesi ja öljy, vaivaus ja ei kun kaulitsemaan. Kummatkin pohjat sai päälleen 200g tomaattipyrettä per pohja ja reippaasti juustoraastetta. Vasta näiden päälle laitan aina varsinaiset täytteet jotka meillä on lähes aina kinkkua, jauhelihaa, tomaattia, säilykepaprikaa ja fetaa, toisinaan lisäksi heitellään päälle metwurstia, ananasta, suolakurkkua ja broitsua.


Tällä kertaa täytteinä toimi nämä, määrä siis kahdelle pellilliselle:

400g jauhelihaa ruskistettuna
1 pss pakastesipulia
2 pkt pizzasuikaleita
valkosipulijauhetta



Kummankin pizzan päälle laitoin lisäksi fetaa ja puolikkaille säilykepaprikaa, toisen päällä toinen puolikas oli höystetty luumutomaatin puolikkailla ja tässä se tomaatiton versio ennen uuniin päätymistä.

Paisto uunin täydellä teholla alimmalla tasolla 10-15 minuuttia.