Nih! Kiukkua pukkaa edelleen päälle. Kyllä se nyt niin on. Murisisin kuin Spede konsanaan jos se minulle olisi luontaista, mutta olkoon nyt... Irkun ihana lauantai-illan vietto meni plörinäksi. Ja niin kuin olinkin sitä suunnitellut jo päivällä. Mettään meni, ei voi mitään. Ja missä vika? Jossain saakelin sateliitissa tai lähetintolpassa tai jossain hiivatissa.

Olen jäänyt koukkuun kavalaan. Olen suorastaan orjautunut. Niin. Olen Discoveristi. Enkä edes toipuva, vaan ennemminkin lisää koukkuuntuva. Niin. Mies oli pyytänyt siskonsa miehen meille iltaa istumaan kanssaan, siis jos niinkuin mammalle käy. Mammallehan kävi, yhdellä edellytyksellä tosin. "Kunhan ette häiriköi mun lauantai-illan huipennusta" ja tämä huipennushan käsittää Discoveryn katselua kello 21-24 välisen ajan. Eli American Chopperia, American HotRodia ja Kustomoijaa luvassa illaksi. Ja silloinhan irkku istuu kuin naulittuna ruudun ääressä, syöttelee Spedeä, vaihtaa vaippaa, kutoo hipsuja ja nauttii vesilasillisen toisensa perään (köyhän naisen ööliä?).

Kahdeksalta illalla kotikatsomo oli kokolailla iskussa, junnu laitettu nukkumaan, prinsessa iltapalalla ja kutimet pöydällä odottamassa. Mies saunoi seuralaisensa kera ja oli valmistellut pizzan uuniin odottamaan. Ja kuulkaa, sitten se tapahtui. Ruutu paukahti siniseksi ja ylälaitaan ilmestyi teksti "ei ohjelmaa saatavissa". Kääk! Maailmanloppu! Alienien hyökkäys! Katastrofi! Ja missä on poliisi silloin kun tätä tarvitsisi! Nih! Saman kohtalon oli kokenut MTVFakta, jolta olin juuri katsellut ongelmasynnytyksistä kertoneen dokkarin. Voi olla että joku muukin kanava oli samoilla tulilla kadonnut mutta nämä siis ne, jotka hätäpäissäni kanavia selatessa huomasin kadonneiksi.

Ja mihin siinä sitten soitat, lauantai-iltana kahdeksalta, suurimman kanavakatastrofin keskellä? Mauno Äijälälle? YLEn pomolle? Lähetintolppaan? Ei paljon naurattanut. Ei kyllä itkettänytkään, mutta vielä vähemmän nauratti. Ja tottahan mies sitten neuvoi siinä sisällä pyörähtäessään laittamaan kanavahaun uusiksi päälle, josko sillä korjaantuisi. Siis asentamalla kanavat uudestaan. Ja irkku teki työtä käskettyä ja arvatkaapa vaan mikä oli tulos? Nyt koko kanavalistalla ei ole Discoverya. Eikä Faktaa. Ja puuttuu sieltä muutama muukin. Mikä tätä maailmaa vaivaa, nih! Kysynpä vaan!

Irkku joutui siis tyytymään Uutisvuotoon. Ja uutisiin. Ja muuhun sontaan jota tuutista tuli. Ja miesten juttuihin, jotka ei toisinaan juuri sonnasta eroa, ainakaan siihen aikaan illasta kun toinen on juonut kaksin käsin aitoa ööliä ja toinen kirkasta. Kirkasta tulikin mieleen, mikä on kirkasta ja haisee pahalle? Okei, vanha vitsi, jääköön kesken. Joka tapauksessa siis, irkun lauantai-ilta meni mönkään. Ja koska tosiaankin olen koukkuuntunut, niin tietäähän sen, mitä irkku teki vielä loppuillasta. Kokeili asentaa vielä kerran kanavat, tulos, ei löytynyt ei. Tänä aamunakin jo testasin kerran ja ei, ei ole Discoverya, ei Faktaa, ei musiikkiTVtä. Voi voi voi.

Maailma on juluma paikka. Etenkin koukkuuntuneelle. Menen nyt suremaan kohtaloani, Speden kanssa siis. Aloitti juuri maitobaarin tilauksen tekoa...