Sitä se kuulkaa on. Spede nukkui yön heräämättä, osansa varmasti asiaan oli sillä, että poika vaikutti paljon paremmalta eilen illalla. Aamupäivällä kaverilla oli kuumetta, illalla enää ei. Näinköhän... Ääni kaverilta on tosin hukassa. Kokolailla täysin.

Junnu puolestaan on kipeä kipeä. Päähän sattuu. Kuumetta on. Yskittää, kumma kyllä kurkku ei silti ole erityisen kipeä niinkuin ei allekirjoittaneellakaan. Poika 13v kärsii edelleen sekä mahdottomasta kurkkukivusta, päänsärystä että kuumeilusta. Kuumeilijoihin liittyy irkkukin vielä ihan suosilla, lisäksi irkku kuuluu selkäänsä saaneisiin. Aivan tautinen pakotus taas selässä, se herätti viiden aikaan vaikka kuinka lapset hiljaa olikin.

Nyt odotan kauhulla koska tauti ottaa otteeseensa myös ukon. Sitten onkin kuulkaa leikki kaukana. Nyt on sentään saanut ihan huoletta makoilla Speden kanssa kun ukko on huoltanut isommat. Ihmehän tuo on, jos ukko tältä säästyy, toivon silti hartaasti, että tauti iskee tähän vasta pyhänä. Tai maanantaina. Kuitenkin niin, että irkku on ehtinyt sen 5 päivää kärvistellä rauhassa.

Harmillista taudissa on, paitsi tauti itse tietysti, myös ajankohta. Toisaaltahan se osui hyvään aikaan, kun tosiaan se ukko lomalla, mutta toisaalta. Kun piti touhuta kaikenlaista lomalla. Ei ole touhuttu. Isomummulla ei ole käyty. Mammuttimarkkinoilla ei ole käyty. Mökille ei olla menossa. Aina ei voi voittaa. Ja nyt, irkun on pakko siirtyä sohvalle, koskee päähän. Se on moro!