Nih! Meitin köökissä! Nih! Ettäs sen tiiätte kaikki! Juttuhan on niin, että jos on tarkoitus paistaa pipareita, haudutella lihat kastikkeeseen jouluksi, tehdä iso kattilallinen perunasosetta sekä ruoaksi että limppuja varten ja kaiken tämän lisäksi päivän varsinainen ruoka eli kanafileet homejuustokastikkeessa, niin hätäisen Elon laskuopin mukaan tähän kaikkeen tarvitsee kolme isoa levyä ja uunin. Näin niinkun äkkiä laskettuna.

Irkun keittiössä on sen sijaan katastrofitilanne, ollut jo useamman päivän. Joko hella vetelee viimeisiään tai sitten piuhassa on oikosulku. Pysyvä sellainen. Joka ilmenee niin, että hella polttaa sulakkeen joka käänteessä, jolloin yksi iso levy ja yksi pieni levy sanoo sopimuksen irti. Käyttöön jää siis yksi iso levy ja yksi pieni. Ja se uuni. No, tottahan sen broitsukastikkeen voisi tehdä ensin ja sitten sen muusin valmiiksi, mutta ne lihat. Kun ne tarvitsee sitä lämpöä tuollaisen 4-5 tuntia vähintään.

Eli irkku ratkaisi ongelman laittamalla lihapadan uuniin. Ja sehän tietää taas sitä, että pipareilla sinne ei ole asiaa. Joka taas tietää sitä, että piparikylää ei tänään tehdä. Joka taas tietää sitä, että irkkua risoo. Kun hommat ei mene sillä kaavalla kun irkku oli ajatellut. Tänään kun piti saada kaikki nuo pois jaloista, jotta irkku voi sitten hypätä huomenna aamulla voldemarin kyytiin ja kiitää kauppaan. Jossa irkku ei ole käynyt aikoihin ja johon jopa irkun on pakko mennä, vaikka mies kaikki onkin pääsääntöisesti hommannut.

Ja olisihan sitä pasteijasouviakin huomiselle tiedossa. Ja limppusouvia. Limpuissa menee kevyesti puoli päivää. Kuulkaa, kyllä nyt ei paljon joulukellot raikaa irkun päässä. Ennemmin siellä soi rankanlainen metallimusa kiukkua siivittämässä. P-le niin. Ja juu, totta, se hella toimii kun vaihtaa sulakkeen aina siihen asti kun sammuttaa ne levyt ekan kerran sen jälkeen. Joten mies ehdotti irkulle jo ratkaisua ongelmaan.

"Vaihda se sulake". HULLUKO tuo on! Irkku ja sähkötaulu EI pidä toisistaan. Irkku suorastaan välttelee edes katsetta sulaketaulun suuntaan. Irkku kärsii kroonisesta sähkötaulukauhusta. Joka ilmenee suoraan niin, että jo pelkkä sana "sulakkeenvaihto" saa irkussa aikaan jonkinasteisen kylmä-hiki-sähkötaulu-hyökkää-ihan-just-oireyhtymän joka taas pakottaa irkun suunnilleen maastoutumaan sähkötaulun ohikulkiessa. Kuulkaa, tämä on kerrassaan kamalaa! Järki sanoo, että olet idiootti ja bimbo ja vaikka mitä, ja jokin ääni sanoo päässä, että oikeessa oot, se taulu ihan selvästi miettii miten putoisi oikealla hetkellä niskaan. Hullua, eikö?

Oli sillä miehellä toinenkin ehdotus ongelman ratkaisemiseksi. Joka oli vielä typerämpi kun se ensimmäinen. Laita poika 13v vaihtamaan sulake. Mitä, minäkö laittaisin lapseni tekemään itsemurhan sähkötaulussa roikkumalla! Jo on ukolla järki jäätynyt niin! Eli. Ei piparia. Ukolle sen enempää kuin uuniinkaan. Hiittinen.