474075.jpg

Viikonlopun grillailusta oli jäänyt 4 broilerin rintafilettä paistamatta jääkaappiin joten kyhäilin niistä sapuskaa. Kun olin aikani arponut pihvien, kastikkeen tai leivitettyjen leikkeiden välillä päätin nakata pataan koko komeuden.

0,5 litraa riisiä
1 litra vettä
1-2 tl paprikajauhetta
1-2 tl valkosipulijauhetta
1-2 sipulia kuutioina
1 kanaliemikuutio

Pinnoitetun kattilan, vai patakohan tuo Scanpanin iso kattila on, pohjalle lurautin oliiviöljyä ja joukkoon heitin paprikajauhetta ja valkosipulijauhetta. Pyörittelin hetken ja lisäsin riisin sekä sipulin, jotka kuullotin öljyssä. Tämän jälkeen lisäsin veden ja kanaliemikuution ja jätin porisemaan.

4 kanafilettä
valkosipulijauhetta
oliiviöljyä paistamiseen

Paloittelin fileet kolmeen isoon osaan ja nuijin hieman ohuemmiksi, paistoin sitten liki kypsiksi oliiviöljyssä ja maustoin molemmin puolin valkosipulijauheella jonka jälkeen nostelin palat pataan riisien päälle. Broilerinpalojen kypsyttyä lisäsin joukkoon yhteen sekoitettuna:

1 tlk ruokakermaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl suolaa

Kotva vielä padassa muhimassa miedolla lämmöllä ja se oli siinä. Minusta nuo "rehut", siis keitetyt babyporkkanat ja parsat olisi kuuluneet pataan joukkoon, mutta koska meillä on "rehukammoinen" mies talossa en kerta kaikkiaan jaksanut tällä kertaa altistaa itseäni mutinalle vaan laitoin lautasen reunalle. Ihan yhtälailla toimi näinkin. Todella herkullista tuli, suosittelen kokeilemaan.